Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Yeni yorum ekle

Sahne

Eski bir albay, bir dansçı, bir transeksüel... Eski Çin Halk Kurtuluş Ordusu mensubu Jin, 1995'te kadınlığa adım atmış. 2005'ten beri de evli ve evlat edindiği üç çocuğun annesi. Çin'in en ünlü koreografı Jin Xing, bir peri masalı yaşadığını düşünüyor

KAOS GL

Çin'in en ünlü ve en başarılı koreografı Jin Xing biraz gecikerek ve nefes nefese dans salonuna giriyor. Geç kaldığı için özür diliyor ama programı onu affettirecek kadar yoğun: İtalya'daki gösterinin hazırlıkları bitmek üzere. İtalya'dan sonra sırada Hong Kong, Viyana ve bir de solo performans için Stockholm var.

Danstaki başarılarının yanında, cinsiyet değiştirmesiyle de tanınan Jin Xing aynı zamanda eski bir ordu mensubu. 39 yaşındaki transseksüel dansçı 2005'ten beri evli ve evlat edindiği üç çocuğun annesi. Yaşadıkları 'tam bir peri masalı' ona sorarsanız: "Bugüne dek başardıklarımı 16–17 yaşında hayal bile edemezdim. Çekici bir kadına dönüşmek, yabancı dilleri konuşabilmek, evlilik, kendi dans grubumu kurmak, dünyayı dolaşmak, güzel çocuklara annelik yapmak... Düş gibi!"

Fransa'da biyografisi basıldı

Jin, 12 yıl önce ülkesi Çin'deki bariyerleri aşıp ameliyatla kadın olmuş. Altı yaşından beri doğru bedende olmadığını hissettiğini anlatıyor. Koreograf olarak başarı sağlayıp ün kazansa da şöhretinin temel nedeninin cinsiyet değişimi olduğunu düşünüyor.

Çin'in kuzeybatısında, Kore kökenli bir ailenin oğlu olarak doğan Jin, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) dans ve müzik akademisine katılmadan önce, evlerinin bahçesinde ilk gösteri deneyimlerini yaşayan bir çocukmuş. Ordunun dans okuluna kaydolan en genç çocuk olan Jin, orduda geçirdiği 17 yılı mutlulukla anıyor. Ergenlikle birlikte erkeklere ilgi duyduğunu keşfediyor Jin. 1995'te de geçirdiği operasyonlar sonucu istediği kadın kimliğine kavuşmuş. 1999'da kendi dans grubunu kuran Jin'in Güney Kore ve Tayland filmlerinde oyunculuk deneyimleri de var. 2005'te Fransa'da biyografisi basılan Jin, "Hiçbir şey şans eseri olmaz" diyor ve ekliyor: "Bir dine ya da Tanrı'ya inanmasam da kadere inanıyorum!"

Kaynak: AFP, Radikal, 23 Mart 2007

1 yorum | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir
Kaos GL Dergi 102


Sanat Atölyesi


İnsan Hakları Eğitimi




Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Google Reklam


Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Tatile Davet!


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim