Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Yeni yorum ekle

GL Evlilik

Avrupa Birliği’nde eşcinsel çiftlerin eşit haklar edinimi konusunda 27 ülkeden sadece 15'inde yasalarla gerekli düzenlemeler yapılarak eşcinsel çiftlerin heteroseksüel çiftlere tanınan haklardan kısmen de olsa yararlanmaları sağlandı. Geri kalan 12 ülkede ise hiçbir yasal düzenleme bulunmuyor.

KAOS GL - 12 Nisan 2007

Avrupa Birliği’nde (AB) eşcinsel çiftlerin eşit haklar edinimi konusunda 27 ülkeden sadece 15'inde yasalarla gerekli düzenlemeler yapılarak eşcinsel çiftlerin heteroseksüel çiftlere tanınan haklardan kısmen de olsa yararlanmaları sağlandı. Geri kalan 12 ülkede ise hiçbir yasal düzenleme bulunmuyor. Bu ülkeler Polonya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Estland, Letland, Lituanya, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, Malta, İrlanda ve Avusturya.

Eşcinsel çiftler Belçika, Hollanda ve İspanya’da heteroseksüel çiftler gibi resmi nikah ile evlenebilmekteler.

Danimarka, Finlandiya, İsveç ve İngiltere’de (AB'ye dahil olmayan Grönland, İzlanda, Norveç ve İsviçre’de de) 'kayıtlı birliktelik' düzenlemesi ile heteroseksüel çiftlerle hemen hemen ayni haklardan yararlanabilmekteler.

Almanya, Fransa, Lüksemburg, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'da (ve AB'ye dahil olmayan Andorra'da) ise daha az haklarla 'kayıtlı birliktelik' yasası mevcut.

Macaristan ve Hırvatistan’da ise hiçbir yasal kayıt imkanı bulunmayan uygulamalı 'birlikte yaşam' düzenlemesi ile eşit haklar yolunda ilk adım atıldı.

yeni yorum ekle | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir


Duyuru Listesi

Duyuru listesine kaydolmak için email adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Google Reklam


LGBT Ünlüler


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim