Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Kadın Kadına Öykü


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


Yeni yorum ekle

Antrakt

10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bugün başlıyor. Kadın sinemacıların yetkin örneklerinin yer alacağı festivalin açılış gecesinde Türkiye’nin en büyük gay ikonlarından Müjde Ar’a da “Uçan Süpürge Onur Ödülü” verilecek. Festivalin kuşkusuz en büyük sürprizi ‘Antonia’nın Yazgısı’ olacak.

KAOS GL - 10/05/2007

Uğur Yüksel

10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali yine dopdolu bir programla kadın sinemacıların eski ve yeni filmlerini sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

10–20 Mayıs 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan festivalin bugün (10 Mayıs) gerçekleşecek açılış gecesinde Türkiye sinemasının unutulmaz oyuncularından Müjde Ar da “Uçan Süpürge Onur Ödülü”nü alacak. Türkiye’nin en büyük gay ikonlarından Ar’ın ‘Adı Vasfiye’, ‘Teyzem’, ‘Asiye Nasıl Kurtulur’ ve ‘Afife Jale’ filmlerini yıllar sonra, belki de ilk kez sinemada izleme şansına erişeceğiz.

Festivalin en büyük sürprizi 12 sene sonra yeniden görme imkanı bulacağımız ‘Antonia’nın Yazgısı’ (Antonia's Line). Festivalin “On Yılın En İyileri” bölümünde gösterilecek olan film dram, komedi, romantizm, trajedi, felsefe ve sanatın gerçek hayatı doğrularcasına bir araya geldiği çarpıcı bir yapım. Marleen Gorris'in feminist görüşünü en net olarak yansıttığı filmlerinden biri olan 'Antonia'nın Yazgısı', henüz izlememiş olanlar ve bir kez daha izlemek isteyenler için yine festivalde.

Festival programının merak edilen bir başka ismi İtalyalı kadın yönetmen Lina Wertmüller. Oscar ödülüne aday olan ilk kadın yönetmen de olan Wertmüller’in çoğu Türkiye’de gösterim şansı bulamamış altı filmi seyirciyle buluşacak. Sinemanın çılgın yönetmeni Wertmüller’in erkekliği deştiği filmleri kaçırılmaz.

Bütün gösterimlerin Metropol sinemalarında gerçekleşeceği festivalin ayrıntılı programı için: www.ucansupurge.org.

2 yorum | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir
Anket - Dergi&Web



Kaos GL Dergi 102


KKM - Ekim 08




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim