Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Yeni yorum ekle

GL Evlilik | Siyaset

ABD’nin New Hampshire eyaletinde yaşayan eşcinsel çiftler gelecek seneden itibaren sivil birliktelikler kurabilecekler. Sivil birliktelik hakkını sağlayacak olan yasa 31 Mayıs’ta eyalet valisi John Lynch tarafından imzalandı.

KAOS GL

Vali Lynch yasayla ilgili olarak, “Biz New Hampshire’da ayrımcılığa karşı duran gurur verici bir geleneğe sahiptik hep. Bugün bu gelenek devam ediyor” dedi.

Sivil birlikteliğe giren çiftler evli çiftlerle aynı haklara, sorumluluklara ve yükümlülüklere sahip olacaklar. Diğer eyaletlerden gelen eşcinsel çiftler de kendi eyaletlerinde sahip oldukları haklardan yararlanabilecekler.

New Hampshire’ın demokrat valisi Lynch konuyla ilgili tüm tartışmaları dinlediğini ve bu yasanın evlilik kurumunu tehdit ettiğine inanmadığını belirtti. Lynch, “Bunun bir vicdan ve adalet meselesi olduğuna inanıyorum” dedi.

Şu an ABD eyaletleri arasında sadece Massachusetts eşcinsel evliliklere yasal olarak izin veriyor. Connecticut, Vermont, New Jersey, Maine, California ve Washington eyaletleri ise sivil birliktelik ve bundan daha kısıtlı haklar sağlayan evlilik dışı yasam (domestic partnership) şeklinde adlandırılan sözleşmelere olanak veriyor. Ocak ayında ise bu listeye New Hampshire ile birlikte Oregon eyaleti de eklenecek. Hawaii’de ise eşcinsel çiftlerin evliliği ile heteroseksüel çiftler için evlilik dışı birliktelik hakları konusunda yeni gelişmeler kaydediliyor.

Kaynak: AP, The Advocate, 1 Haziran 2007

  • Çeviri: Eşcinsel Türkiye
 

Konuyla ilgili haberler:

New Hampshire’da ‘sivil birliktelik’ tartışması

New Jersey’de düğün çanları

Terminatör kararlı

New Jersey’de ‘sivil birliktelik’ tartışması

New Jersey'den eşcinsel evliliklerine onay

New Jersey'de eşcinsel evlilik adımı

ABD eşcinsel evliliği yasaklamıyor

yeni yorum ekle | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir


Duyuru Listesi

Duyuru listesine kaydolmak için email adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Google Reklam


LGBT Ünlüler


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim