Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


Yeni yorum ekle

Din/İnanç | LGBT Dünya

Roma'da toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto edip "laiklik, demokrasi ve özgürlük" istedi. Eşcinseller Vatikan'da kendileri gibi bir lider istiyor.

KAOS GL

İtalya'nın başkenti Roma'nın merkezinde toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto etti.

Çok sayıda güvenlik görevlisinin yoğun önlemleri aldığı protesto yürüyüşü sırasında "laiklik, demokrasi, özgürlük" vurgusu yapıldı. Protestocular ayrıca "insanlık faşizme karşı" sloganları attı.

"NO VAT" adı verilen gösteri sırasında Vatikan'ın eşcinsellere karşı uyguladığı politika sert bir dille eleştirildi. Gösteride, eşcinsel evliliğine karşı çıkan Vatikan ve Papa'yı eleştiren, "Vatikan'a hayır, laikliğe evet", "Dünya Vatikan'ın etrafında mı dönecek?" ve "Papa'nın yerine bir eşcinsel gelsin" pankartları taşındı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, olaysız şekilde tamamlandı. Eşcinsel dernekleri yetkilileri, protestolarına devam edeceklerini ifade ettiler.

Kaynak: 8sutun.com, 10 Şubat 2008

yeni yorum ekle | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir
Anket - Dergi&Web



Kaos GL Dergi 102




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Kimler online
Şu an sitede 0 kullanıcı ve 89 ziyaretçi var.


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim