Kaos GL Dergi 101




Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Yeni yorum ekle

Ahlak | Haklarımız | LGBT Türkiye

İstanbul Valiliği'nin "ahlaka aykırı" diyerek Lambdaistanbul'a açtığı dava yine bilirkişinin raporunun hazırlamaması nedeniyle ertelendi. Dernek: Dava hiç açılmamalıydı veya daha ilk duruşmada hakim kapatılmama kararını vermeliydi.

KAOS GL

Emine ÖZCAN

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nin İstanbul Valiliğince " ahlaka aykırılık" gerekçesiyle açılan kapatılma davasında dördüncü duruşma dün sabah (6 Mart) görüldü. Duruşma bilirkişinin raporunu hazırlamaması nedeniyle 17 Nisan 2008, saat 10:10'da tekrar görüşülmek üzere ertelendi. Geçen duruşma da (31 Ocak) aynı nedenden dolayı bugüne ertelenmişti.

"17 Nisan'da olumlu/olumsuz karar verilir"

Derneğin avukatlarından Fırat Söyle "Mahkemede bilirkişiye raporunu teslim etmesi yönünde muhtıra yazılmasına karar verildi. Kalem yetkilileriyle görüştüm. Bilirkişiden raporun en geç iki hafta içinde hazır olacağı bilgisini almışlar. Duruşmadan önce raporu alıp inceleme şansımız olacak" dedi.

Söyle'ye göre bu durumda gelecek duruşmada olumlu ya da olumsuz da olsa karar verilmiş olacak. "Talebimiz derneğin kapatılmamasından yana" diyen Söyle gelecek duruşmada derneğe destek amaçlı geniş katılımın olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

"Hukuk tarihinde bir leke"

Dernek duruşma öncesi yaptığı yazılı açıklamada 19 Temmuz 2006'da başlayan kapatılma davası serüveninin layığını; hakimin derneği genel ahlaka aykırı bulmayıp lehine karar vermesiyle bulacağını umduklarını söylediler.

Dernek üyeleri "Bizlere göre, bu dava aslında hiç açılmamalıydı veya açılmış olsa bile daha ilk duruşmada hakim kapatılmama kararını vermeliydi. Ama öyle olmadı. Bugün Türkiye Hukuk Sisteminde Lambdaistanbul'un kapatılma davası bir leke olarak karşımızda durmakta" dediler.

Kaynak:BİA, 6 Mart 2008

*Konuyla ilgili haberler:

"Lambdaistanbul Kapatılamaz, Özgürlüklerin İhlali"

HRW: “Valilik eşcinsellere ayrımcılık yapıyor”

Dayanışma için 18 Ekim’de İstanbul’dayız!

Lambdaistanbul kapatılamaz!

Lambdaistanbul’a MorEL desteği

Kaos GL okurları da tepkili

UAÖ: “İnsan haklarına aykırı”

Cinsel yönelim ayrımcılığı ve STK'lar

Ahlaksızlığa yerimiz var mı?

'Ahlak' davası ertelendi

Soruyoruz: Örgütlenmek ahlaksızlık mı?

Eşcinsellerin dernek kurması ahlaka aykırı mıdır?

Lambdaistanbul için kapatma davası açılıyor

Lambdaistanbul kapatılmıyor

2006’nın en şugar olayı – Türkiye

“Kaos GL ‘ahlaka aykırı’ değildir!”

Pembe Hayat'ı kapatmaya ret

Savcı: Gökkuşağı Derneği Kapatılmaz

Valilik’ten Gökkuşağı Derneği’nin kapatılması talebi

Dava Açılmasına Yer Olmadığı Kararı

1 yorum | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir


Sanat Atölyesi


İnsan Hakları Eğitimi




Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Google Reklam


Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Tatile Davet!


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim