Britanya’da oylanan ‘insan üremesi ve embriyon araştırmaları yasası’, yalnız anne ve lezbiyen çiftlere babasız çocuk sahibi olabilmenin yolunu da açtı. Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların, çocuğa bir ‘baba’ adayı göstermesi yerine, ‘ebeveyn desteği’ kanıtı sunması yeterli olacak.
KAOS GL
Britanya’da önceki gece (20 Mayıs) oylanan ‘insan üremesi ve embriyon araştırmaları yasası’, yalnız anne ve lezbiyen çiftlere babasız çocuk sahibi olabilmenin yolunu da açtı.
Ülkede 1990’dan beri geçerli uygulamalara değişiklikler getiren yasayla tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların, çocuğa bir ‘baba’ adayı göstermesi yerine, ‘ebeveyn desteği’ kanıtı sunması yeterli olacak.
Bakanlar kanunlardaki baba zorunluluğunu kaldırmanın, üreme haklarını insan haklarıyla aynı seviyeye getirdiğini, babalık zorunluluğunun lezbiyen çiftler ve yalnız anneler için ayrımcılık anlamına geldiği vurgusunu yaptı.
Kaynak: Reuters, Radikal, 22 Mayıs 2008
yeni yorum ekle | Devamını oku