Kaos GL Dergi 104




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Haftanın Şugarı

"Eşcinsellere bu toplumda sürekli bi önyargı var. Ben bir eşcinsel arkadaşımla markette dolaşırken yanımızdan geçen insanların aşağılayıcı bakışlarına katlanamıyorum. Birşeyleri belli etmemeye, saklamaya zorluyorlar. Hâlbuki birşeyler saklandığında daha büyük zararlar sonradan ortaya çıkmıyor mu? İnsanlar eşcinsel olduğunu anladığı kişiye uzaylı gibi bakmasa, eşcinseller de herşeyini gizli kapaklı yaşamak zorunda kalmasa herkes için daha iyi olmaz mı?"

  • Popstar Alaturka yarışması birincisi Mehtap, Pelin Batu ve Harun Tekin'in sunduğu Kısa Devre programında isyanını dile getiriyor.

Diğer Şugarlar



Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Yeni yorum ekle

Eylemler & Basın Açıklamaları | LGBT Hakları | Nefret Cinayeti

Aydın’ın Kuşadası ilçesinden sabah saatlerinde gelen “nefret cinayeti” haberi bir kez daha “Çığlıklarımıza daha ne kadar kulaklarını kapatacaklar?” dedirtti. Katil, açıkça “nefret cinayeti” işlediğini dile getirmekten çekinmedi.

KAOS GL - 06/06/2008

“Hakim Bey ben bu travestilerden nefret ediyorum”

Sistematik olarak, travesti ve eşcinseller, sadece ve sadece cinsiyet kimliklerinden ve cinsel yönelimlerinden dolayı öldürülmekteyken, Beyoğlu 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi “ahlaka aykırı” diyerek İstanbul’daki en büyük örgütlenmemiz Lambdaistanbul LGBTT Derneği’ni kapatma kararı alıyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ise, Eryaman davası kapsamında yargılanan Şammaz Taşdemir’in mahkemedeki ifadesinde “Hakim Bey ben bu travestilerden nefret ediyorum” cümlesini kurmasına karşın, iki gün önceki duruşmada savcı, travestilere yaşatılan olayları “basit bir yaralama” olarak algılıyor.

Tüm bunlar, travesti ve transeksüellere salt cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğinden dolayı yaşatılanlara yönelik mahkemelerin yaklaşımındaki gerçek yüzü gözler önüne seriyor.

Bu gün o cinayeti işleyen kişi mi suçlu yoksa insanlar hayatlarını teker teker kaybederken hala sessiz kalan, nefret cinayetlerini dillendirmeyen karar mercileri mi?

Bu güne kadar gerek medya, gerek polis, gerek yargı, gerekse toplum travesti ve transeksüelleri suçlu gördü. Emniyet güçleri, travesti ve transeksüellere “Kabahatler Kanunu”na göre gördüğü yerde ceza yazıp üstüne üstlük yazılı belge göstermeksizin travesti ve transeksüellerin evlerini mühürledi.

Mahkemeler eşcinsel ve transeksüel bireylerin örgütlenmesini engelleyeceğine, travesti ve eşcinsellerin katillerinin peşinde olmalı! Travesti ve eşcinsel cinayetleri “nefret cinayeti” başlığı altında incelenmeli.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği olarak size soruyoruz;

Yalnızca travesti olduğu için vahşice öldürülen Sisi’nin katilini kim yarattı? “Ağır tahrik var” diyerek travesti ve eşcinsellerin katillerine kimler ceza indiriminde bulundu? “Travesti öldürdüm, iyi etmişim di mi?” diyen katile de “ağır tahrik indirimi” hediye edilecekse, bu adalet, kimin adaleti olabilir?

 

Sessiz Kalmayacağız!

Travesti Cinayetleri Politiktir Katilleri Biliyoruz.

Pembe Hayat Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transeksüel Dayanışma Derneği

5 Haziran 2008

Ankara

“Travesti öldürdüm, iyi etmişim di mi?”

Kalekapısı'ndaki Barlar Sokağı'nda önceki gece saat 02:30 sıralarında motosikletiyle bir markete alışverişe gelen travesti Sisi (Şerif Özer), arkasından yaklaşan kişi tarafından dört kez sırtından bıçaklandı. Boğuşma sırasında 'Sisi'nin kol ve bacakları bıçakla kesildi. Yaklaşık 50 metre uzaklıkta devriye gezen polis ekipleri olay yerine geldiklerinde A. E.'yi elindeki bıçakla yakaladı. Etrafındakilere ve polislere "Nasıl, iyi etmişim değil mi?" dediği öne sürülen A. E. gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan 'Sisi'ninse kan kaybından öldüğü anlaşıldı. Görgü tanıkları, saldırgan A. E.'nin üç arkadaşıyla birlikte geldiğini, hiçbir şey söylemeden aniden saldırarak bıçağı sapladığını anlattı. Şerif Özer'in arkadaşları saldırıyı protesto etti. (DHA)

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=881696&Date=05.06.2008

2 yorum | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir
PembeMor Haftasonu


Kadın Kadına Öykü


Kültür Merkezi Etkinlikleri - Ocak 09


Sağlık Çalışanları Anketi




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Madiledik!

"İnsanlığı homoseksüel davranışlardan kurtarmak yağmur ormanlarını kurtarmak kadar önemli"

  • Bir Noel konuşmasında eşcinsellere karşı şiddet uygulamayı meşrulaştıran Papa 16. Benediktus inançlı eşcinsel yok mu sanıyor acaba?

Diğer Madiler



LGBT Söyleşi


Kampüs Ağı


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim