Kaos GL Dergi 103




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Haftanın Şugarı

"İnsan hakları meselesi kolay hallolur diye düşünüyorsanız ben de size 'Önce eşcinsellerin problemlerini halletmeliyiz. Hani şu yoklarmış gibi saydıklarımızın' derim. Bana göre asıl bölücü olan eşcinselleri saymayanlar. Bunun başörtüsünden ne farkı var ki! Başörtülüler üniversiteye giremiyor. Eşcinseller ise hiçbir yere. İş bulamıyorlar, onlara yaratık gözüyle bakılıyor, arkadaşlık etmek bile ayıp karşılanıyor"

  • 2 sene öncesinin Hormonlu Domates sahibi Hülya Avşar günah çıkartıyor.

Diğer Şugarlar



Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Kadın Kadına Öykü


Akademi Formu


Yeni yorum ekle

Erkan Alçam | TV

ATV’de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinin sezon açılışı bölümündeki Volkan karakterinin Tişörtü üzerinde taşıdığı yazı tekrar bölümünde buharlanarak kapatıldı. TV eleştirmeni Yüksel Aytuğ tarafından dillendirilen iddiaya göre gey pornosu sitesine gönderme yaptığı ileri sürülen yazı sansüre kurban oldu.

KAOS GL - 06/10/2008

Erkan Alçam - İstanbul

Hükümete yakınlığı ile bilinen Çalık grubuna ait ATV kanalında 22 EYLÜL PAZARTESİ günü gösterilen AVRUPA YAKASI adlı komedi dizisinde Volkan karakterini canlandıran Ata Demirer’in Tişörtünde yazan ‘hotmale’ (seksi erkek) ve ‘try it for free’(bedavaya dene) ile birlikte sohbet programı Hotmail ’in kelebek sembolü yer alıyordu.

Ya Boşluk Dolarsa?

Esprili bir şekilde Hotmail reklamı yapan yazı, web adresi olarak tek başına bir anlam ifade etmiyor. ‘com’ uzantılı olarak yazılırsa gey pornosu sitesi açılıyor. Fakat bunun için de ‘com’ uzantısının tahmin edilmesi gerekiyor. Yani aslında izleyicinin boşluk doldurma ihtimali sansüre uğratılıyor.

Baştürk’ten İlginç Teklif

Görüşlerine başvurduğumuz Hürriyet gazetesi yazarı Onur Baştürk Kaos GL'ye, ‘O kadar trajik komik bir olay ki, ne desem bilemiyorum. Kanalın işgüzarlık edip aslında kimse pek fark etmemişken (ilgili ve zekiler hariç) logoyu sansürleyip daha çok duyurması da, Ata Demirer’in bilerek ya da bilmeden düştüğü durum da trajikomik. Bence ilk defa bir sansür işe yaradı, bir porno sitesinden herkes haberdar oldu. Tabii iki gün sonra Youtube gibi yayını kesilmezse aniden... Teklifim, Demirer’in bir dahaki sefere sırasıyla diğer porno sitelerin de logolu tişörtünü giymesi.’ dedi.

Kanal yönetimin oto sansürü sonrasında RTÜK tarafından herhangi bir uyarı gelmezken; bundan sonraki bölümlerde ne tür giysiler giyeceği merak konusu olan Ata Demirer sessizliğini koruyor.

            

1 yorum | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir
Sağlık Çalışanları Anketi


KKM - Kasım 08




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Madiledik!

"Ben siyaseti cinsellik sorunu ile hiç karıştırmama anlayışındayım. Hiçbir şekilde aklımın kenarından birlikte siyaset yaptığım insanların cinsellik konumu, durumu geçmez. Bunu düşünmeyi bile saygısızlık sayarım"

CHP'nin eşcinsellere ilişkin tavrına ilişkin Deniz Baykal'a sorulan soruya verdiği yanıt.

Diğer Madiler



LGBT Söyleşi


Kampüs Ağı


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim