Kaos GL Dergi 103




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Kadın Kadına Öykü


Akademi Formu


Yeni yorum ekle

Ahlak | Haklarımız | LGBT Türkiye

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Pembe Hayat” isimli eşcinsel derneğinin kapatılması yönündeki talebi reddetti. Karar, daha önce Kaos GL'nin kapatılma talebini de geri çeviren Kürşat Kayral tarafından kaleme alındı.

KAOS GL - 2 Kasım 2006

Kararda, cinsel kimlik haklarını savunan bir örgütün kapatılmasının insan hakları ihlali anlamına geleceği vurgulandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı Kürşat Kayral tarafından kaleme alınan kararda eşcinsel, biseksüel, lezbiyen, gey ve travesti ifadelerinin, bireye hak veren ya da yasaklayan kavramlar olmadığı, aksine insanı tanımladığı belirtildi.

Kararda, özgürlüklerin, kamu düzeni, gehel ahlak gibi kavramlarla sınırlandırılmasının dar bir çerçevede yorumlanması gerektiğine dikkat çekildi. Bireylerin kendilerini ifade etmelerinin önüne geçecek yorumların özgürlüklere aykırı olduğu vurgulandı.

Kararda ayrıca cinsel yönelim ve kimlik haklarını savunan bir örgütün kapatılmasının “örgütlenme özgürlüğünün ihlali” anlamına geleceği belirtildi.

*Konuyla ilgili diğer haberler:

"Pembe bir hayat istiyoruz”

“Kaos GL ‘ahlaka aykırı’ değildir!”

Dava Açılmasına Yer Olmadığı Kararı

Savcı: Gökkuşağı Derneği Kapatılmaz

Valilik’ten Gökkuşağı Derneği’nin kapatılması talebi

yeni yorum ekle | Devamını oku

Cevapla


*

  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • BBCode tags'larını text içersinde kullanabilirsiniz,URL adresleri otomatik olarak linke çevrilecektir
Sağlık Çalışanları Anketi


KKM - Kasım 08




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Madiledik!

"Ben siyaseti cinsellik sorunu ile hiç karıştırmama anlayışındayım. Hiçbir şekilde aklımın kenarından birlikte siyaset yaptığım insanların cinsellik konumu, durumu geçmez. Bunu düşünmeyi bile saygısızlık sayarım"

CHP'nin eşcinsellere ilişkin tavrına ilişkin Deniz Baykal'a sorulan soruya verdiği yanıt.

Diğer Madiler



LGBT Söyleşi


Kampüs Ağı


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim