Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Prezervatif tartışmaları alevlendi

Din/İnanç | Diğer

Dünyanın en kalabalık Katolik ülkesi Brezilya’da Papa 16. Benediktus’un ziyaretine iki ay kala, yetkililerle Katolik kilisesi arasında prezervatif kullanımıyla ilgili şiddetli tartışmalar yapılıyor.

KAOS GL

Hükümetin prezervatif kullanımını yaygınlaştırma ve cinsel eğitim verme politikalarını şiddetle eleştiren Kardinal Eugenio Sales, Globo gazetesinin hafta sonu ekinde yayımlanan yazısında, hükümetin politikalarına gözlerini kapatmayacaklarını ve bu konudaki teşviklerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

AIDS ile savaş programı başkanı Mariangela Simao ise, Sales’e tepki göstererek, “AIDS’ten korunma politikaları ‘seks promosyonu’ değildir” açıklamasını yaptı. Simao, “perhiz ve kendini kontrol kişisel konulardır” dedi.

Brezilya hükümeti AIDS ile mücadele programı kapsamında her yıl milyonlarca prezervatifi bedava dağıtıyor. Hükümet, özellikle Karnaval döneminde prezervatif kullanımına daha fazla destek sağlıyor. Programla birlikte 185 milyonluk nüfusunun çoğu Katolik olan Brezilya’da cinsel yolla bulaşan hastalıkların oranında düşüş olduğu bildiriliyor.

Doğum kontrolü ve evlilik dışı sekse karşı çıkan katolik kilisesiyle yetkililer arasında geçen hafta da benzer bir gerilim yaşanmış, Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, Sağlık Bakanlığı etkinliğinde kiliseyi “ikiyüzlülükle” suçlamıştı.

Hükümetin prezervatif dağıtmaya ve nasıl kullanılacağını öğretmeye devam edeceğini söyleyen Lula, “Seks herkesin hoşlandığı bir şeydir” demişti.

Ulusal Pispokoslar Konferansı Başkanı Kardinal Geraldo Majella ise bir televizyon programında prezervatif kullanımına karşı olduklarını vurgulamıştı.

Papa 16. Benediktus, Mayıs ayında Brezilya’yı ziyaret edecek.

Kaynak: AA, NTV, 13 Mart 2007

yeni yorum ekle



Duyuru Listesi

Duyuru listesine kaydolmak için email adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Google Reklam


LGBT Ünlüler


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim