Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Murathan Mungan'ın yeni oyunları

LGBT Kitaplık

Murathan Mungan yeni bir oyun kitabıyla okurun karşısında. Mungan'ın 'Kâğıt Taş Kumaş' adını verdiği kitap hem tek başına hem arka arkaya oynanabilecek üç oyundan oluşuyor. Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere oyunlar kâğıt, taş ve kumaş temaları üzerine kurulu.

KAOS GL - 4 Nisan 2007

Kâğıt üstüne, taş üstüne, kumaş üstüne yazılmış; yönetmenine, oyuncusuna ve diğer yaratıcılarına oyun kurma, oyun bozmada yeni olanaklar tanıyan; geçmişten günümüze gösteri sanatları içinde kullanılan çeşitli dans, mim, video-art, ışık gösterisi gibi plastik unsurları, yeni bir tiyatro gramerinde buluşturmayı amaçlayan atılgan metinler bunlar.

Farklı sanatsal disiplinlerin anlatım olanaklarından; örneğin, geleneksel masallardan, ebru sanatından, camaltı levhaların imgelerinden, manzum tiyatronun şiir dilinden, antik tiyatronun koral gücünden, hologramik tasarımlı ışık gösterilerinden, yerleştirme sanatının mekanı yeniden anlamlandıran sentaksından, videoart plastiğinden gözüpek biçimde yararlanan bu oyunlar, tiyatroda yeni bir gösteri dilinin anlatım olanaklarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bunları, yararlanılan kaynakların kendi disiplin dillerine teslim olmadan; onların tek başına zaten sahip oldukları görsel, işitsel çarpıcılıklara yaslanmadan, tümünü tiyatro diline, tiyatronun doğasındaki seyircisiyle aynı anı paylaşan "eşzamansallığa" kurgulayarak yapmaya çalışıyor.

Her biri tek başına birer performans metni olarak da adlandırılabilecek olan Kâğıt Taş Kumaş'ta yer alan oyunların ilki, "Sayfadaki Gibi", daha önce Danimarka ve İngiltere'de sahnelenmiş ve yazarın Elli Parça kitabı içinde yayımlanmıştı.

	
  • Konuyla ilgili haberler:

Sivil itiraz adına suya atılan taş

Murathan Mungan Ankara’da!

'Eşcinselliğe karşı olanlar, onlara hayran olmaktan korkuyor'

Billur köşkün çizgi romanı

Mucize ve Buluşma: Mungan & Gürses

Mungan'dan site hediyesi!

yeni yorum ekle

elli parça
Submitted by Anonim on Pazar, 17 Haziran, 2007 - 12:18

elli parça tamamlanacaktı. bir ümit ile aldık okuduk. güzeldi de. ama yarıda kalmışlık hissinden kurtulamadım. mungan sözünü tutmayı düşünüyor mu?

cevapla




Duyuru Listesi

Duyuru listesine kaydolmak için email adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Google Reklam


LGBT Ünlüler


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim