Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Süpürge 10. kez uçuyor

Antrakt

10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bugün başlıyor. Kadın sinemacıların yetkin örneklerinin yer alacağı festivalin açılış gecesinde Türkiye’nin en büyük gay ikonlarından Müjde Ar’a da “Uçan Süpürge Onur Ödülü” verilecek. Festivalin kuşkusuz en büyük sürprizi ‘Antonia’nın Yazgısı’ olacak.

KAOS GL - 10/05/2007

Uğur Yüksel

10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali yine dopdolu bir programla kadın sinemacıların eski ve yeni filmlerini sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

10–20 Mayıs 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek olan festivalin bugün (10 Mayıs) gerçekleşecek açılış gecesinde Türkiye sinemasının unutulmaz oyuncularından Müjde Ar da “Uçan Süpürge Onur Ödülü”nü alacak. Türkiye’nin en büyük gay ikonlarından Ar’ın ‘Adı Vasfiye’, ‘Teyzem’, ‘Asiye Nasıl Kurtulur’ ve ‘Afife Jale’ filmlerini yıllar sonra, belki de ilk kez sinemada izleme şansına erişeceğiz.

Festivalin en büyük sürprizi 12 sene sonra yeniden görme imkanı bulacağımız ‘Antonia’nın Yazgısı’ (Antonia's Line). Festivalin “On Yılın En İyileri” bölümünde gösterilecek olan film dram, komedi, romantizm, trajedi, felsefe ve sanatın gerçek hayatı doğrularcasına bir araya geldiği çarpıcı bir yapım. Marleen Gorris'in feminist görüşünü en net olarak yansıttığı filmlerinden biri olan 'Antonia'nın Yazgısı', henüz izlememiş olanlar ve bir kez daha izlemek isteyenler için yine festivalde.

Festival programının merak edilen bir başka ismi İtalyalı kadın yönetmen Lina Wertmüller. Oscar ödülüne aday olan ilk kadın yönetmen de olan Wertmüller’in çoğu Türkiye’de gösterim şansı bulamamış altı filmi seyirciyle buluşacak. Sinemanın çılgın yönetmeni Wertmüller’in erkekliği deştiği filmleri kaçırılmaz.

Bütün gösterimlerin Metropol sinemalarında gerçekleşeceği festivalin ayrıntılı programı için: www.ucansupurge.org.

yeni yorum ekle

Antonia'nın Yazgısı
Submitted by Anonim on Perşembe, 10 Mayıs, 2007 - 16:22

Üç defa seyrettim. Kaçırmayın derim.

cevapla


Antonia'nin Yazgisi
Submitted by Anonim on Cuma, 11 Mayıs, 2007 - 19:52

Evet, kesinlikle izlenmesi gereken bir film...

cevapla




Duyuru Listesi

Duyuru listesine kaydolmak için email adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Google Reklam


LGBT Ünlüler


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim