Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


Dersteydik

Diğer | Evren Güvensoy

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin seçmeli olarak aldıkları “Cinsel Sağlık Bilgisi” dersi kapsamında eşcinsellik anlatıldı. “Eşcinseller kısır mı”, “eşcinsellik bulaşıcı mı” gibi ilginç sorularla karşılaşsak da dersler çok keyifli geçti. Evren Güvensoy’un haberi.

KAOS GL - 28/03/2008

Evren Güvensoy - Ankara

Kaos GL’den Evren, Erdal, Burcu, Begüm, Barış ve Segah’ın deneyimleri üzerinden eşcinselliği anlattıkları dersler 24 Mart Pazartesi günü Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yapıldı.

Sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği ve psikoloji öğretmenliği öğrencilerine eşcinsel örgütlenme, topluma cinsiyet, eşcinsel hakları ve genel anlamda eşcinsellik hakkında bilgi verildi.

Genel anlatımın ardından öğrencilerin “eşcinseller kısır mı”, “eşcinsellik bulaşıcı mı” gibi ilginç soruları ve yoğun bir ilgi ile karşılaşıldı.

Alınan sorular ve verilen cevaplarla tüm halkın olduğu gibi gençliğin de bu konuya ne kadar yabancı olduğu ve ne kadar çok yanlış bilgiyle donandığı bir kez daha görmüş olduk.

  • Muhabirimizin diğer haberleri:

Gençlik günleri rengârenkti

Pembe Hayat’ın insan hakları

yeni yorum ekle



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


İmza Kampanyası



Google Reklam


LGBT Ünlüler


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim