Kaos GL Dergi 103




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Haftanın Şugarı

"İnsan hakları meselesi kolay hallolur diye düşünüyorsanız ben de size 'Önce eşcinsellerin problemlerini halletmeliyiz. Hani şu yoklarmış gibi saydıklarımızın' derim. Bana göre asıl bölücü olan eşcinselleri saymayanlar. Bunun başörtüsünden ne farkı var ki! Başörtülüler üniversiteye giremiyor. Eşcinseller ise hiçbir yere. İş bulamıyorlar, onlara yaratık gözüyle bakılıyor, arkadaşlık etmek bile ayıp karşılanıyor"

  • 2 sene öncesinin Hormonlu Domates sahibi Hülya Avşar günah çıkartıyor.

Diğer Şugarlar



Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Kadın Kadına Öykü


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Kaos GL ve Bianet'ten medya ortaklığı

Bawer Çakır | Yerel Muhabir Ağı

Kaos GL'nin "Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı" eğitiminin üçüncüsü sonbaharda gerçekleştirilecek. Editör Yüksel bianet editörlerinin haber yazımı konusunda deneyimlerini paylaşacakları eğitimin kendi haber ağlarını oluşturmalarına katkıda bulunacağı görüşünde. Bawer Çakır’ın haberi.

KAOS GL

Bawer Çakır

Eşcinsel kültür yaşam dergisi Kaos GL’nin daha önce iki kez gerçekleştirdiği “Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı Eğitimi”nin üçüncüsü bianet’in katkılarıyla sonbaharda gerçekleştirilecek.

bianet’e konuşan Kaos GL editörü Uğur Yüksel lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüellerin (LGBTT) medyadaki temsili sorunlu. Bunu değiştirmek için kendi haber merkezimizi oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

“Medyanın kadın ve LGBTT sunumu aynı”

“Muhabir ağı eğitiminin yaygın medyada eşcinselliğin sunumundan duyulan rahatsızlıkla başladığını” söyleyen Yüksel şöyle konuştu:

“Bu rahatsızlık karşısında kendi haberimizi yapmak, kendi sözümüzü söylemek ihtiyacını doğurdu. Önümüzde Uçan Süpürge’nin Yerel Kadın Muhabir Ağı vardı. Uçan Süpürge’den Selen Doğan deneyimlerini bizimle paylaştı ve rahatsızlıklarımızın da ihtiyaçlarımızın da ortak olduğunu gördük.”

“Amacımız örgütlenmeyi yerele taşımak”

“Uçan Süpürge’yle paylaştıkları deneyimlerin sonucunda medyadaki kadın ve LGBTT sunumlarının aynı olduğunu gördüklerini” belirten Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de eşcinsel hareketi birkaç yıl öncesine kadar İstanbul ve Ankara merkezli yürüyen, kendi içine kapalı bir harekete dönüşmüştü. Yerelde yaşayan eşcinsellerin ne yaşadıklarını bilmiyorduk. Ya bir mektup geliyordu ofisimize ya da Ankara’ya işi ya da ailesi için gelmişken çayımızı da içmeye gelen eşcinsellerden haber alıyorduk. Örgütlenmeyi yerele de taşımak, yerelde yaşayan eşcinsellerin sözünü gündemimize taşımak da ihtiyaçlarımızdan biriydi."

“Kaos GL ile bianet’in yolları hak haberciliğinde kesişti”

Bu eğitimlerin yerelde yıllardır kurmak istedikleri ve nasıl yapacağımızı bilemedikleri bir ağın kurulmasını sağladığını söyleyen Yüksel üçüncü eğitimi bianet ile birlikte gerçekleştirecek olmaları konusunda şunları söyledi:

“bianet de Kaos GL de hak haberciliği yapıyor. Haber yapma anlayışlarımızın aynı olması nedeniyle yollarımızın kesişmemesi mümkün değildi. bianet, bağımsız medyanın en önemli temsilcisi Türkiye’de. Yıllardır hak haberciliği alanında çok yol aldı, verdiği eğitimlerle, yayınladığı haberlerle takip edilen, tartışmalar yaratan, kaynak sayılan, gündem belirleyen bir haber merkezine dönüştü.”

Eğitim sonbaharda Kapadokya’da

“Kendi haber merkezini kurmaya hevesli bir örgütün bianet ile iş birliğinin önemli” olduğunu belirten Yüksel’e göre “Verilecek eğitimin katılımcılar için de çok yararlı olacak.”

31 Ekim-1-2 Kasım tarihleri arasında Nevşehir Kapadokya’da gerçekleştirilecek olan 3. Kaos GL Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı Eğitimi ilgili ayrıntılı bilgiyi derginin internet sitesinden edinilebilir.

Kaynak: BİA, 24 Temmuz 2008

  • Konuyla ilgili haberler:

Muhabirimiz olmaya hazır mısınız?

Ses ve söz olmak için Ankara’daydık

Eşcinsel haber ajansına doğru

Yerelden zafere ilk adım! - Ozan Gezmiş

Kaos GL’den yerel gey-lezbiyen muhabir ağı eğitimi - Aydın Öztek

Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da

Haberlerimizi biz yapacağız

yeni yorum ekle

sen hangi şehirdesin?
Submitted by Anonim on Pazartesi, 28 Temmuz, 2008 - 02:18

haydi sen de yaz. Eşcinsellerin sadece İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşadığını sananlara karşı sen de sesini çıkar! biliyorum oradasın. belki açık olamazsın, kendi adınla yazamazsın, bulunduğun şehir seni sen olmaktan alıkoyuyor çünkü.. ama oradasın, varsın ve bir şekilde sesini herkese duyurmalısın. en azından kendin yalnız sanan herkes, yalnız olmadığını görsün diye.

cevapla


BEN TÜRKİYE'LİYİM
Submitted by Anonim on Salı, 29 Temmuz, 2008 - 18:42

Nerde yaşadığımın ne önemi varki? Ülkemi seviyorum. Yurt dışında bulunduğum pekçok yerden sonra, ülkemi de ülkemde gay olmayı da daha cok sevdim. Eşcinsellerin sadece İstanbul'da yaşamadığını yıllardır biliyordum. Ne kadar doğuya gittiysem, anılarım o kadar renklendi ki birara hızımı alamayıp İrana kadar uzandım. Dogu illerimizde ne kadar çok gay türkü evleri, publar, saunalar, hamamlar olduğunu biliyor musunuz? Doğuda edindiğim bir arkadaşımın "Buranın %100ü gay ama %99 u bu işlere karşı" demesi çok ilginçdi. Tam zamanı diyorum şimdi. %1 ayrıcalığı ile %99 un sesi olmanın tam zamanı. NONAME (isimsiz) gay mekanların mudaimleri bu ayrıcalığın sahibi olmaya ne dersiniz??? kaosgl yerel muhabiri olmak... İşte fırsat.. KRALCHPLAK

cevapla


Anket - Dergi&Web



Sağlık Çalışanları Anketi


KKM - Kasım 08




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Google Reklam


LGBT Ünlüler


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Kampüs Ağı


Radyo Programı


Dosya: AşK


Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim