Kaos GL Dergi 103




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Haftanın Şugarı

"İnsan hakları meselesi kolay hallolur diye düşünüyorsanız ben de size 'Önce eşcinsellerin problemlerini halletmeliyiz. Hani şu yoklarmış gibi saydıklarımızın' derim. Bana göre asıl bölücü olan eşcinselleri saymayanlar. Bunun başörtüsünden ne farkı var ki! Başörtülüler üniversiteye giremiyor. Eşcinseller ise hiçbir yere. İş bulamıyorlar, onlara yaratık gözüyle bakılıyor, arkadaşlık etmek bile ayıp karşılanıyor"

  • 2 sene öncesinin Hormonlu Domates sahibi Hülya Avşar günah çıkartıyor.

Diğer Şugarlar



Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Kadın Kadına Öykü


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Eşcinsel erkeklerin biyolojik babalık devri

GL Evlilik

Tüm hukuki ve maddi zorluklarına rağmen, taşıyıcı anne yardımıyla biyolojik baba olma fikri ABD’li eşcinsel erkekler arasında giderek yaygınlaşıyor. Eşcinsel evliliğin Kaliforniya’da eyalet dışından gelenler için bile yasallaşması ve Massachusetts’in dört yıl önce getirdiği eşcinsel evlilik haklarını eyalet dışındakileri de kapsayacak şekilde genişletmesi üzerine, biyolojik aile olmak Amerika’daki lezbiyen ve geyler için gerçekçi bir seçenek haline geldi.

KAOS GL - 11/08/2008

Çocuğu olan çiftler, çocuklarına daha fazla güvence sağlamak amacıyla evlenmeyi tercih ederken, klinikler ve taşıyıcı anne programları da eşcinsel erkeklerden gelen ilginin arttığını belirtiyor. 12 yıllık partneri Jeff Littlefield ile 11 Temmuz’da Hollywood’da evlenen Tommy Starling “Kızımızın, ebeveynlerinin evli olduğunu bilmesini istiyorduk. Bizim için çok önemli” diyor.

Joe Travella (solda) ve eşi Brent, taşıyıcı annenin doğurduğu çocukları Paolo, Julia ve Sophia ile

Aile olmak çok pahalı

Daha önce South Carolina’da evlat edinmeye çalışan ancak eşcinsel düşmanlığıyla karşılaşan çift, Growing Generations adlı firma aracılığıyla taşıyıcı annelik yoluyla çocuk edinmeye karar vermiş. Çift, eşcinsel erkeklerin aile olmasının kolay, ucuz ve eğlenceli olmadığını söylüyor. Lezbiyen çiftler içinse biyolojik ebeveynlik eşcinsel erkeklere göre çok daha kolay bir süreç. Zira taşıyıcı anneye ihtiyaç olmadığı gibi hamile kalmak için farklı yollar da denenebiliyor. Lezbiyen çiftler neredeyse 150 bin doları (174 bin YTL) bulabilen taşıyıcı annelik masrafını ödemek ya da taşıyıcı anneyle imzalanan sözleşmenin yasal zorluklarıyla uğraşmıyor.

Growing Generations’ın kurucusu Gail Taylor, evliliğin biyolojik babaların artmasına neden olduğunu söylüyor. New Jersey’li avukat Melissa Brisman ise taşıyıcı annelik ve aynı cinsiyetten kişilerin aile olmasıyla ilgili kanunların eyalete göre değiştiğini ve yasal olarak evlenebilmenin bazı eyaletlerde işe yararken bazılarında yaramadığını anlatıyor.

Kaynak: Radikal, AP, 11 Ağustos 2008

yeni yorum ekle

stuttgartgeceleri,
Submitted by stuttgartgeceleri on Salı, 19 Ağustos, 2008 - 00:45

stuttgartgeceleri, www.delidivane.de

Escinsel ciftlerin cocuk edinmesine evet diyorum, cünki bircok cocuk esirgeme kurumlarinda kimsesiz cocuklar, sevgi ve sevkatten mahsum kaliyorlar. Onlarinda bir yuvalari olmasi sart. Dünya devletlerinin bu tur olaylara sicak bakmasini diliyorum. TC icin belki ufuokta bir utopya olsada, disarda olan herseyi kopyalayan tc- belki bunuda birgün ülkemizde gerceklestiri ve escinsel evlilikler kabul edildikten sonra cocuk sahibi olma olayida gerceklesir. Illaki biolojik baba veya tasiyici anne olmak gerekmiyor. Yeterince kimsesiz cocuklar yasiyor ülkemizde. Onlara sahip cikilmali, bircok cocuk esirgeme kurumlarinda neler yasandigini hepimiz az cok biliyoruz. Bir agac sende dik kampanyasi yanisira bir cocuk sende edin kampanyasi baslatmak gerek...

cevapla


tam benim hayalim gibi
Submitted by Anonim on Pazartesi, 11 Ağustos, 2008 - 20:31

ama malesef iranla amerikanın arasında büyük bir fark var özellikle benim gibi eşcinsellere. ben iranlıyım 21 yaşındayım. bir türk vatandaşıyla tanışmak isterim.

cevapla


Anket - Dergi&Web



Sağlık Çalışanları Anketi


KKM - Kasım 08




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Google Reklam


LGBT Ünlüler


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Kampüs Ağı


Radyo Programı


Dosya: AşK


Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim