Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


KAOS GL Dostluk ve Dayanışma Yemeği

Kaos GL

“Kısacası, eşcinsel ve heteroseksüeller olarak birlikte, lafta değil, gerçek anlamda bir "dostluk ve dayanışma" içerisinde bir "ilk" yemeği gerçekleştirdik.” Kaos GL ilk yemeğinin heyecanı içinde…

KAOS GL

31 Ocak 1999 Pazar günü saat 16.00–20.30 saatleri arasında "KAOS GL Dostluk ve Dayanışma Yemeği" düzenledik. 73 kişinin katıldığı bu yemek sonunda hemen hemen herkes müthiş eğlenmiş ve yeni yemek ne zaman sorusunu soruyordu.

Yemeğin yapılacağı mekanı araştırırken aslında bizi hiç de şaşırtmayan zorluklarla karşılaştık. TMMOB Mimarlar Odası Lokali yemek için bize, normalde gidip yiyip içeceğimizde ödeyeceğimiz miktarın 2 katı bir fiyat vererek "yemeğimizi orada yapabileceğimizi!" söyledi. Daha sonra başvurduğumuz Hatay-Der'in Lokali önce bizi kabul etti ve üç değişik menü seçeneği bile sundu. Görüşmemizin üzerinden henüz yarım saat geçmişti ki telefonla "yemeğin yapılamayacağını, Hatay-Der yöneticilerinin adlarının çıkmasından çekindiklerini" söyleyerek yemeği orada yapamayacağımızı belirttiler. Bizleri şaşırtmayan bu olaylar yılmamıza neden olmadı ve araştırmalarımız sonucu Gökyüzü Restoran ile anlaştık. Kişi başına 2.500.000.-TL'ye menü verdiler. 500.000.- TL KAOS GL'ye kalması için biletleri 3.000.000.-TL'den sattık ama yemek yaptığımız yer ile 100 kişi üzerinden konuşulduğu için (ki insaflı çıktılar ve 73 kişi geldiği için 80 kişi üzerinden para aldılar) 200.000.000.-TL restorana ödedik. Şef garsona 12 milyon, şarkıcıya 10 milyon ödememiz sonucu yemek sonrası dergiye kala kala 13.000.000.-TL kalmıştı.

Yemek dolayısıyla İstanbul'dan bir arkadaşımız 20 milyon, Ankara'dan bir arkadaşımız 3 milyon, yine Ankara'dan bir arkadaşımız da 1 milyon lira katkıda bulundu. Yemeğe Adana, Antalya, Denizli ve Manisa'dan arkadaşlar da katıldı. Bu arada yemek tarihinin okulların yarıyıl tatiline denk gelmesi dolayısıyla pek çok arkadaşımız memleketlerinde olduklarından katılamadılar. Bunların yanısıra Ankara'da olduğu halde "çeşitli kaygılar" taşıyıp yemeğe gelmeyenler de oldu. Eminiz yemek sonrası bu arkadaşlar kaygılarının yersiz olduğunu anlamış ve yeni bir yemeği merakla bekliyorlardır.

Kısacası, eşcinsel ve heteroseksüeller olarak birlikte, lafta değil, gerçek anlamda bir "dostluk ve dayanışma" içerisinde bir "ilk" yemeği gerçekleştirdik.

	

Kaynak: Kaos GL, Mart 1999, Sayı 55

yeni yorum ekle

Anket - Dergi&Web



Kaos GL Dergi 102




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Kimler online
Şu an sitede 0 kullanıcı ve 9 ziyaretçi var.


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim