Kaos GL Dergi 104




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Haftanın Şugarı

"Eşcinsellere bu toplumda sürekli bi önyargı var. Ben bir eşcinsel arkadaşımla markette dolaşırken yanımızdan geçen insanların aşağılayıcı bakışlarına katlanamıyorum. Birşeyleri belli etmemeye, saklamaya zorluyorlar. Hâlbuki birşeyler saklandığında daha büyük zararlar sonradan ortaya çıkmıyor mu? İnsanlar eşcinsel olduğunu anladığı kişiye uzaylı gibi bakmasa, eşcinseller de herşeyini gizli kapaklı yaşamak zorunda kalmasa herkes için daha iyi olmaz mı?"

  • Popstar Alaturka yarışması birincisi Mehtap, Pelin Batu ve Harun Tekin'in sunduğu Kısa Devre programında isyanını dile getiriyor.

Diğer Şugarlar



Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


New Jersey’de düğün çanları

GL Evlilik

ABD'nin New Jersey eyaletinde, çok sayıda eşcinsel çift, heteroseksüel evli çiftlere tanınan hakların aynısını sağlayan yasanın dün yürürlüğe girmesiyle, evlenmek için başvurdu.

KAOS GL

New Jersey'de geçen Aralık ayında kabul edilen yasaya göre aynı cinsten çiftler, eyalet makamlarına başvurmaları ve bir arada yaşama iradelerini resmi makamlar önünde beyan etmeleri halinde, evlilik kurumunun eşlere verdiği yasal haklardan yararlanabiliyorlar. Bu, yasa tarafından ‘evlilik’ olarak adlandırılmasa da pratikte evlilikten farkı yok.

Yasanın dün (19 Şubat) yürürlüğe girmesiyle pek çok çift bu haktan yararlanmak amacıyla yerel makamlara başvurdu.

New Jersey, Connecticut ve Vermont'tan sonra ABD'nin eşcinsellere bu yasal hakkı tanıyan 3. eyaleti olurken, sadece Massachusetts eyaletinde hemcinsler, yasal olarak evlenebiliyorlar.

Kaynak: Net Gazete, 20 Şubat 2007

Konuyla ilgili haberler:

New Jersey'de eşcinsel evlilik adımı

yeni yorum ekle

PembeMor Haftasonu


Kadın Kadına Öykü


Kültür Merkezi Etkinlikleri - Ocak 09


Sağlık Çalışanları Anketi




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Madiledik!

"İnsanlığı homoseksüel davranışlardan kurtarmak yağmur ormanlarını kurtarmak kadar önemli"

  • Bir Noel konuşmasında eşcinsellere karşı şiddet uygulamayı meşrulaştıran Papa 16. Benediktus inançlı eşcinsel yok mu sanıyor acaba?

Diğer Madiler



LGBT Söyleşi


Kampüs Ağı


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim