Muhabirliğe davet


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


Muhabirimiz olur musun?


Gönüllü Aranıyor!


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


ODTÜ’de eşcinsellik ve şiddet konuşuldu

Diğer | Diğer

ODTÜ Sosyoloji Günleri çerçevesinde düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Ve Şiddet” başlıklı oturumda Kaos GL, Lambdaistanbul ve Pembe Hayat derneklerinden temsilciler katıldı. Oturumda Kaos GL adına konuşan Burcu Ersoy, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete herkesin bir şekilde katkıda bulunduğunu söyledi.

KAOS GL - 1 Mart 2007

28 Şubat’ta ODTÜ Sosyoloji Günleri çerçevesinde gerçekleşen “Toplumsal Cinsiyet Ve Şiddet” başlıklı oturuma Kaos GL’den Burcu Ersoy, Lambdaistanbul’dan Mehmet Tarhan ve Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya katıldı.

Oturumda Kaos GL adına konuşan Ersoy, toplumsal cinsiyet ve biyolojik cinsiyet ayrımının hayatlarımızı nasıl etkilediğini ve heteroseksizmin toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti nasıl yarattığını anlattı. Lezbiyenlere yönelik ayrımcılığa da değinen Ersoy, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete herkesin bir şekilde katkıda bulunduğunu, insanlara heteroseksüel olduğu varsayımıyla yaklaşıldığı sürece bu şiddetin bir parçası olmaya devam edeceğimizi belirtti.

Pembe Hayat adına katılan Kılıçkaya ise travesti ve transeksüellere yönelik yaşatılan şiddeti son dönemde Ankara’da tırmanışa geçen transfobik olayları örnek vererek anlattı.

yeni yorum ekle



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Kaos GL - 101


İmza Kampanyası



Google Reklam


LGBT Ünlüler


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Dosya: AşK


Açılmak



Linkler



English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim