Kaos GL Dergi 101




Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Hukuk Hattı


Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


Dernek Üyeliği


Reklam


"Eşcinseller Savaşa Karşıdır"

LGBT Hakları | LGBT Türkiye

Kendilerine “Savaşa ve İşgale Karşı Platform” adı veren bir anti-İsrail platform, Bursa'daki eşcinsel derneği Gökkuşağı'na kapıyı gösterdi. Çünkü eşcinselliği meşrulaştırmak istemiyorlarmış, Mazlum-DER'i, Özgür-DER'i, DİSK'i ve Küresel BAK'ı kaybetmeyi de. Eşcinseller uygunsuz giyiniyor, ahlaksız ilişkiler yaşıyorlarmış. Bu suçlamaya karşı Bursa Gökkuşağı Derneği bir açıklama yayınladı.

KAOS GL

Bursa Gökkuşağı Derneği olarak 10 Ağustos 2006 tarihinde saat 17.00’de katıldığımız, birçok sivil toplum kuruluşu ve sendikanın da katıldığı “Savaşa ve İşgale Karşı Platform” adlı platformun toplantısında travesti, transeksüel ve eşcinsellere yönelik oluşan yanlış anlaşılmalardan kaygılıyız.

Toplantıda “Platformun amacının savaşa karşı olduğunu ama travesti ve transeksüellerin fuhuş yaptığı, uygunsuz giyindikleri, yaşadıkları ilişkilerin ahlaksız olduğu için savaş karşıtı bir gösteride işlerinin olmadığını; platform olarak amacın eşcinselliği meşrulaştırmak değil savaşa karşı olduğunu, eşcinsellerin 1 Mayıs işçi bayramında da yerinin olmadığını” vurgulayan yorumlar ve bakışlar bize savaşlara karşı mücadele ederken birbirimizi anlamaya çalışmayı da ihmal etmememizin ne kadar önemli olduğunu yeniden hatırlattı.

Travesti, transeksüel ve eşcinseller savaşa karşıdır; çünkü, bizler sadece kendimiz için değil bütün insanlar için özgürlük, adalet ve eşitlik istiyoruz. Bizler cinsel kimlik ve yönelimlerimizin ötesinde, aynı zamanda bu toplumun yoksulları, işsizleri, hastane sırasında bekleyen hastalarıyız. Zorla çalıştırılan, sömürülen çocuklarız. Filistin’de, Lübnan’da, Irak’ta bombalardan, açlıktan, ilaçsızlıktan ölen yaşlılarız. Her savaşta görüldüğü gibi taciz ve tecavüze uğrayacak kadın, aşağılanacak eşcinseliz. Biz Anadolu'da, Filistin’de, Lübnan’da dünyanın her yerinde yoksullaşan halklarız. Savaşın, cinsel kimlik ve yönelimi ne olursa olsun herkesi etkileyeceğini biliyoruz.

Savaşa karşıyız, çünkü savaş ve ordu örgütlenmeleri fetih zihniyetiyle kadınların, eşcinsellerin ve yeterince erkek olmayan herkesin aşağılanması, dışlanması üzerinden kendini kurumsallaştırmaktadır. Travesti, transeksüel ve eşcinseller olarak birbirleriyle ittifak halinde olan heteroseksizm, ataerkillik ve militarizme karşı mücadele etmeden özgürleşemeyeceğimizin farkındayız.

Travesti, transeksüel ve eşcinsellerin savaşa karşı duruşu bugüne kadar gerek Bursa’da gerekse başka şehirlerdeki eylemlerde olduğu gibi kendi sorunlarından yola çıkarak savaş karşıtlığına odaklıdır. Ahlaksızlık bizim savaş karşıtı hareketle dayanışma çabamızda değil, bizleri toplum dışına, zorunlu seks işçiliğine iten, kendimizi huzurlu hissettiğimiz cinsel kimlik ve yönelimimizi yaşamamızı engellemeye çalışan toplumun bozuk gramerindedir.

İnanıyoruz ki, geçen hafta en temel haklarımızdan olan örgütlenme özgürlüğümüzü engellemek adına yaşanan linç girişimi gibi olaylar sonucu toplumsal muhalefet linç kültürüne teslim olmayacak ve bizim, yani travesti, transeksüel ve eşcinsellerin yaşam deneyimlerini anlamak ve mücadelemizi ortaklaşa geliştirmek için çaba gösterecektir.

Bu çerçevede bütün sivil toplum kuruluşlarını demokrasinin gereği olan farklı kimlikleri anlamaya çalışma çabasına biraz daha emek vermeye ve Mazlum-Der, Özgür-Der ve DİSK’i bizimle aynı eylemde bile bulunmaktan imtina eden duruşlarını yeniden değerlendirmeye davet ediyoruz.

Bursa Gökkuşağı Derneği

yeni yorum ekle

Bursa'da barışın sesi faşistler tarafından kısılıyor
Submitted by volkan a. on Çarşamba, 23 Ağustos, 2006 - 09:18

Bursa'da olup bitenleri günlerdir izliyorum. Bir Küresel BAK aktivisiti olarak Bursa'daki yerel savaş karşıtı platformun tavrını utanç verici buluyorum. Savaş karşıtları kendileri gibi sonuna kadar savaşa karşı olan eşcinselleri (Bursa Gökkuşağı Derneği) değil, faşist güruhu dinlediler. Bu platformun ne kadar savaş karşıtı, barış tarafı vs. olduğu artık bence tartışmalıdır. Biz savaş karşıtları olarak Bursa'da eşcinselleri kovan platformun tavrını asla onaylamıyoruz. Bu tavra karşı geçmişte de mücadele ettik, bundan sonra da mücadele edeceğiz. Kendi adıma Küresel BAK'ın bu tartışmada öne çıkması ve savaş karşıtlarının gerçek birliğini oluşturması, Bursa'da bizi bölen homofobik/heteroseksist/sekter anlayışın yenilmesi için çaba göstereceğim.

cevapla




Sanat Atölyesi


İnsan Hakları Eğitimi




Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Google Reklam


Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Tatile Davet!


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim