Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Kadın Kadına Öykü


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


‘Pornografik dava’ The Advocate'de

Ahlak | LGBT Türkiye | Diğer

Dünya’nın önde gelen eşcinsel yayınlarından The Advocate, Kaos GL hakkında açılan davayı haber yaptı. 'Türk eşcinsel yayımcı dergi nedeniyle hapse girebilir' başlıklı haberde Kaos GL'nin web sitesinden alıntılar da yapılıyor.

KAOS GL - 14 Aralık 2006

Kaos GL dergisinin toplatılan Yaz 2006 tarihli “Pornografi” sayısına Ankara Cumhuriyet Basın Savcısı Nadi Türkaslan tarafından dava açılmasının yankıları sürüyor. Dünyanın önde gelen eşcinsel yayınlarından The Advocate de bu haberi gündemine taşıdı.

'Türk eşcinsel yayımcı dergi nedeniyle hapse girebilir' başlıklı haberde Kaos GL'nin web sitesinden alıntılar da yapılıyor.

The Advocate’de yayınlanan haber şöyle:

The editor and publisher of a Turkish LBGT magazine faces up to three years in prison if convicted of peddling "pornography" in his publication, Kaos GL.

Umut Guner is accused of publishing pornographic issues based on the Turkish Penal Code, Article 226, according to Kaos GL's Web site. The criminal code states that "a person who broadcasts or publishes obscene images, printed or audio material or who acts as an intermediary for this purpose shall be sentenced to imprisonment for a term of six months to three years."

The July 24 issue was confiscated by a Turkish court the day it was printed because it was deemed pornographic. The issue examined pornography by experts in the field, the Web site said.

In 2005 Kaos GL requested that while the code was in review, it include a definition of "obscenity"

The 12-year-old publication appealed a decision by the lower court that ruled the publication was pornographic. The publishers plan to appeal the case to the European Court of Human Rights.

*Konuyla ilgili web sitesi:

http://www.advocate.com/news_detail_ektid40364.asp

*Konuyla ilgili diğer haberler:

‘Pornografik’ Kaos GL’ye dava açıldı

Pornografik dünyaya hoş geldiniz!

“Kaos GL dergisinin toplatılması bir ifade hürriyeti ihlalidir!”

Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne…

Eşcinsel dergisi AİHM yolunda

Eşcinsel dergisinin ‘porno dosyası’ AİHM yolunda

yeni yorum ekle

Anket - Dergi&Web



Kaos GL Dergi 102


KKM - Ekim 08




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Kimler online
Şu an sitede 0 kullanıcı ve 206 ziyaretçi var.


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim