Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


FT: Savcılar reforma karşı

Diğer

Financial Times gazetesi, Türkiye de bazı savcıların yargı reformuna karşı hareket ettiğini belirtti. Bir yazısında vicdani retçi Mehmet Tarhan’a destek vererek "Halkı askerlikten soğuttuğu" iddiaları ile yargı önüne çıkarılan yazar Perihan Mağden davasına Avrupa basını da büyük ilgi gösterdi.

KAOS GL

Dünyanın önde gelen finans gazetelerinden Financial Times, hükümetin Türkiye’de insan hakları konusunda gelişmeler kaydetme çabası içinde olduğunu ancak hükümetten bağımsız bazı savcıların yargı sistemi konusunda yapılan reformlara aykırı hareket ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, Mağden’in, "Türkiye’nin birliği ve bütünlüğüne karşı olduğunu savundukları düşünce ve yorumları susturmak isteyen milliyetçi savcılar tarafından" mahkeme önüne çıkarılan birkaç gazeteci ve yazardan biri olduğu kaydedildi.

Mağden’in davasının bir ay sonraya ertelendiği bildirilen haberde, Avrupa Birliği’nin de konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi. Gazete, bir süre önce de Orhan Pamuk hakkında bir dava açıldığını hatırlattı.

"Türkiye Avrupa Konseyi İçinde Reddi Kabul Etmeyen Tek Ülke"

Mağden davasına büyük ilgi gösteren İngiliz Independent gazetesi de Türkiye’nin 46 üyeli Avrupa Konseyi’nde vicdani reddi kabul etmeyen tek ülke olduğunu bildirdi. Haberde Mağden’in eşcinsel olan ve askerlik yapmayı reddeden Mehmet Tarhan’ı destekleyen bir yazı yazdığı ve bu yüzden yargı önüne çıkarıldığı ifade edildi.

Haberde Perihan Mağden’in de dava ile ilgili olarak, "Beni mahkeme önüne çıkarmaları şok edici. Ne olacağı konusunda hiçbir fikrim yok" dediği kaydedildi.

Kaynak: Haber7, 8 Haziran 2006

  • İlgili haberler:

Işığa tutulmuş tavşan gibiydim

Orhan Pamuk'tan Mağden'e destek

“Kolay kolay silinemeyecek belleğimden”

Anlamak ne zamandan beri suç?

yeni yorum ekle

Anket - Dergi&Web



Kaos GL Dergi 102




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Kimler online
Şu an sitede 0 kullanıcı ve 86 ziyaretçi var.


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim