Kaos GL Dergi 104




Kullanıcı girişi


Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Haftanın Şugarı

"Eşcinsellere bu toplumda sürekli bi önyargı var. Ben bir eşcinsel arkadaşımla markette dolaşırken yanımızdan geçen insanların aşağılayıcı bakışlarına katlanamıyorum. Birşeyleri belli etmemeye, saklamaya zorluyorlar. Hâlbuki birşeyler saklandığında daha büyük zararlar sonradan ortaya çıkmıyor mu? İnsanlar eşcinsel olduğunu anladığı kişiye uzaylı gibi bakmasa, eşcinseller de herşeyini gizli kapaklı yaşamak zorunda kalmasa herkes için daha iyi olmaz mı?"

  • Popstar Alaturka yarışması birincisi Mehtap, Pelin Batu ve Harun Tekin'in sunduğu Kısa Devre programında isyanını dile getiriyor.

Diğer Şugarlar



Hukuk Hattı


Kaos GL Kitaplığı


İşçi Ağı


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Nazi Kurbanı Eşcinseller İçin Anıt

LGBT Dünya

Avusturya'da ilk kez Nazi soykırımında hayatlarını kaybeden eşcinsellerin anısına bir anıt inşa edilmesine karar verildi. 2003 yılında Avusturya Yeşiller Partisi tarafından önerilen, ancak iktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti tarafından geri çevrilen proje eşcinsel derneklerin ve grupların girişimiyle yeniden hayat buldu.

KAOS GL

2003 yılında Avusturya Yeşiller Partisi tarafından önerilen "Nazi rejimi kurbanı eşcinseller anısına anıt projesi", ikinci iktidar partisi SPÖ (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) tarafından geri çevrilmişti. Eşcinsel derneklerin ve grupların girişimiyle, Viyana şehri kültür müşaviri Ansreas Mailath-Pokorny(SPÖ) ve ayrımcılıkla mücadeleden sorumlu müşavir Sonja Wehsely(SPÖ) tarafından Haziran 2005’te projeye yönelik yarışmaya start verildi. Yarışmaya katılan 7 projeden Avusturyalı sanatçı Hans Kupelwieser'in "pembe meydan" tasarısı jüri tarafından birinci seçildi. Anıt 400 metrekarelik (20mx20m) bir havuzdan oluşuyor. Havuz Nazi döneminde eşcinsel tutsaklara takılan "pembe üçgen”e itafen pembe renkli su ile doldurulacak ve İngilizcede "queer:lezbiyen, gey, biseksüel, transgender", Almancada "quer: zıt, karşıt, başka düşünen" anlamında "Que(e)r" yazısı su yüzeyinde rölyef olarak yansıtılacak. Şehrin işlek meydanlarından birine yapılacak olan anıt 2007 yılında tamamlanacak. Pembe Meydan projesini önemli bir politik duruş olarak değerlendiren Avusturya eşcinsel dernekleri ve inisiyatif gruplar, iktidar partisi ÖVP (Avusturya Halk Partisi)'nin eşcinsel haklarını tanımama ve Nazi döneminde cinsel kimliklerinden dolayı soykırıma uğrayan eşcinselleri "soykırım mağdurlarına sosyal yardim ve tazminat yasası”na dahil etmeme politikasını her fırsatta kınamaktalar.

yeni yorum ekle

PembeMor Haftasonu


Kadın Kadına Öykü


Kültür Merkezi Etkinlikleri - Ocak 09


Sağlık Çalışanları Anketi




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



LGBT Ünlüler


Madiledik!

"İnsanlığı homoseksüel davranışlardan kurtarmak yağmur ormanlarını kurtarmak kadar önemli"

  • Bir Noel konuşmasında eşcinsellere karşı şiddet uygulamayı meşrulaştıran Papa 16. Benediktus inançlı eşcinsel yok mu sanıyor acaba?

Diğer Madiler



LGBT Söyleşi


Kampüs Ağı


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim