Dergi Satış Noktaları


Bize yazın!


Danışma Hattı




Hukuk Hattı


Kullanıcı girişi


Bülten


İşçi Ağı


"Kadın Kadına" Öykü


Açılmak



Dernek Üyeliği


Gönüllü Aranıyor!


Muhabirimiz olur musun?


Akademi Formu


Haklarını biliyor musun?



Radyo Programı


Dosya: AşK


Linkler



Dernek Tüzüğü


Pembe Hayat’ın insan hakları

Evren Güvensoy | LGBT Hakları | LGBT Türkiye

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile Pembe Hayat LGBTT Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği insan hakları eğitimi 6 Mart Perşembe günü Pembe Hayat Derneği’nde yapıldı. Evren Güvensoy’un haberi.

KAOS GL - 11/03/2008

Evren Güvensoy - Ankara

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile Pembe Hayat LGBTT Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği insan hakları eğitimi 6 Mart Perşembe günü Pembe Hayat Derneği’nde yapıldı. Çok sayıda LGBTT ve heteroseksüel birey katıldığı eğitimde Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Ankara 2 Grup Koordinatörü Ayşen Hadimoğlu’nun yönetiminde forum düzenlendi.

Forumda model olarak transeksüel bir bireyin yaşamını seçen grup, simgesel örnekleme yönetimiyle sorunları tespit etmeye çalıştı. Ortaya alınan modelin, toplumdan izole edildiği her olayı temsilen üzerinde bir örtü örtüldü. Örtüler altında ezilen model ile toplumsal baskı bir kez daha irdelenmiş oldu. Ardından bireyin örgütlenme bilincine kavuşması ve olumlu bir yaşama geçmesi ile örtüler bir bir kaldırıldı.

Modellemenin ardından gruptan bu yaşamda ne gibi insan hakları ihlalleri olduğu, bireyi yaşama bağlayan etkenlerin neler olduğu ve toplumsal baskı ve ikiyüzlülüğün boyutunu tartışmaları istendi. Grubun verdiği yanıtlar üzerinden yapılan tartışmalardan çıkan sonuçlar Af Örgütü tarafından raporlandı ve eğitim sonlandırıldı.

yeni yorum ekle

Anket - Dergi&Web



Kaos GL Dergi 102




50/50 Eşitlik



Duyuru Listesi

Kaos GL haberlerini takip etmek için E-posta adresinizi girmeniz yeterli.



Kadın Kadına Öykü


LGBT Ünlüler


Muhabirliğe davet


"Canım Ailem"


LGBT Söyleşi


Madiledik!

“Gay'lik toplumsal bir sorun değil, o sapkınlığa giriyor. (…) Kadın erkek ilişkisini yasaklarsan, insan sonunda kendi cinsiyle ilişkiye girmeye başlıyor. Cinsellik içgüdülerle oluşuyor, ihtiyaç olduğu için de bir noktada dışa vurum yaşanıyor. Bu da sapkınlıklara yol açabiliyor.”

  • Biri İpek Tuzcuoğlu’nu durdursun!

“Oğlunun kafasındaki baba resmini yıkarsan, tabii ki anneyi örnek alır. Ondan sonra da kadın gibi davranmaya baslar. Oğlum, bir gün çıkıp da bana bunu söylerse 'Hay, ağzıma tüküreyim beni' der, dönüp kendime bakarım.”

  • Gazetecinin "Oğlunuz ya da kızınız, gelse ve ‘Baba, ben eşcinselim’ dese?" sorusuna İsmail Hacıoğlu’nun verdiği yanıt. En son ‘eşcinsel sperm’i oynayan Hacıoğlu’nun sözleri size de tanıdık geliyor mu?

Diğer Madiler



İmza Kampanyası



Buluşma 2008



Makale


Kampüs Ağı


Kimler online
Şu an sitede 1 kullanıcı ve 163 ziyaretçi var.

Online kullanıcılar

  • deniz1810


English - Deutsch - Kaos GL - Dergi - Kütüphane - Kültür Merkezi - Künye - İletişim