24/12/2009 | Yazar: Kahraman Gür

Rusya Ortodoks Kilisesi liderliği Çarşamba günü kilisenin eşcinselliği bir günah olarak gördüğünü fakat eşcinsellerin ayrımcılığa uğramaması gerektiğini

 Rusya’da Değişim Rüzgarı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya Ortodoks Kilisesi liderliği Çarşamba günü kilisenin eşcinselliği bir günah olarak gördüğünü fakat eşcinsellerin ayrımcılığa uğramaması gerektiğini belirtti.
 
Patrik Kirill, “Eşcinseller günah işliyor. Buna karşın kimse eşcinselleri cezalandırma yetkisinde değildir ve kilise ayrımcılığa karşıdır. Bununla birlikte eşcinsel evlilikler heteroseksüel evlilikle eşit olduğu düşünülmemelidir’ dedi.
 
Devlet RIA Novosti ajansının haberine göre, Patrik Kirill’in “Biz bütün tercihleri kabul ederiz, buna bir kişinin cinsel tercihi de dâhildir” dediği belirtildi.
 
Eşcinsel hakları grupları eşcinselliğin yanlış olmadığını çünkü doğuştan gelen bir yönelim olduğunu savunurken, kilise eşcinselliğin bir tercih olduğu yönünde ısrar ediyor.
 
Patriğin, Avrupa Konseyi Genel Sekreterini ziyareti esnasında dikkatle seçerek kurduğu cümlelerle kilisenin dogmalarını ne kadar esnettiği konusu muğlakta kaldı.
 
1993 yılından beri eşcinselliğin suç teşkil etmediği Rusya’da, eşcinsel haklarına muhalefet ülkede halen çok güçlü.
 
Bazı iyi bilinen Rus politikacılar eşcinsel haklarına muhalefetlerini açıkça belirtmişlerdi. Başkent Moskova’nın valisi Yuri Luzhkov bir defasında eşcinselleri “sodomiciler” olarak tanımlamış ve AIDS’i yaymakla suçlamıştı
 
Piskoposluğa Ocak ayında seçilen Kirill acık görüşlü ve sağduyulu bir insan olarak biliniyor, fakat görev süresince kilisenin eşcinsellik ve kürtaj yaklaşımını henüz modernize edecek bir açılımda bulunmadı.


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam