07/07/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

Bu yıl ilki düzenlenen Aydın Onur Haftası, 1-4 Temmuz tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleşti.

1. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl ilki düzenlenen Aydın Onur Haftası, 1-4 Temmuz tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleşti.

Hafta etkinlikleri kapsamında 1 Temmuz’da “Başka Bir Aile Mümkün” etkinliğinin ilk oturumunda Akdeniz Aile Grubu konuk oldu. Akdeniz Aile Grubu’ndan Öznur’un konuşmacı olduğu etkinliğe 35 kişi katıldı. Katılımcılar LGBTİ+ çocukların ailelerine açılma süreçlerini konuştu.

2 Temmuz’da ise “Başka Bir Aile Mümkün” etkinliğinin ikinci oturumu gerçekleşti. Etkinliğe Gökkuşağı Aile Derneği’nden (GALADER) Atilla konuşmacı olarak katıldı. Atilla, çocuğunun açılmasıyla birlikte kendi yaşadığı deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

3 Temmuz’da “Homofobi, Transfobi; Cinsiyet Uyum Süreci ve Hak İhlalleri” başlıklı oturuma Dr. Mahperi Uluyol ve Av. Evrim Demirtaş konuşmacı olarak katıldı. Uluyol ve Demirtaş, tıbbî ve hukukî açıdan beden uyum sürecini tartışarak ortaya çıkabilecek hak ihlallerini değerlendirdi.

4 Temmuz’da ise haftanın son etkinliği “Onur Haftası Gullümü” oldu. Buluşmaya drag performans sanatçısı Nutella Yerlitaş katıldı. 1. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi ve Nutella, bu yıl ilk kez deneyimlenen haftayı konuştu.

1. Aydın LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, haftaya dair “Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Seneye Onur Haftası’nda yüz yüze görüşmek dileğiyle” notunu paylaştı.


Etiketler: yaşam
nefret