31/08/2012 | Yazar: Umut Güner

Ankara’dan Kaos GL, Pembe Hayat ve Diyarbakır’dan Keskesor 1 Eylül Savaşa Hayır mitingine katılacaklarını açıkladı.

1 Eylül Mitinginde Gökkuşağı Bayrakları Dalgalanacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’dan Kaos GL, Pembe Hayat ve Diyarbakır’dan Keskesor 1 Eylül Savaşa Hayır mitingine katılacaklarını açıkladı.  

1 Eylül Dünya Barış Gününde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara’da bir miting düzenlenecek.
 
Gökkuşağı bayraklarıyla Kaos GL ve Pembe Hayat’ında katılacağı mitingde LGBT’ler barış için haykıracak. Kaos GL tüm Heteroseksizm karşıtlarını ve LGBT’leri birlikte yürümek için saat 14:00’da Kaos Kültür Merkezinde toplanmaya davet ediyor.
 
Diyarbakır’da KeSKeSoR: İstasyon Meydanı’ndayız!
Keskesor Oluşumu yaptığı açıklamada Kürdistan ve Suriye halklarına yönetilen tüm silahların susması için ve heterosekizme karşı sesi yükseltmek için LGBT bireylere çağrıda bulundu:
“Nazi Almanyası’nın Polonya’yı işgal ettiği gün II. Dünya Savaşı başlamıştı. Her 1 Eylül’de o güne lanet ederek yükseltiyoruz sesimizi Dünya Barışı için.
R.A. geçtiğimiz temmuz ayında tıpkı Ahmet Yıldız cinayetinde olduğu gibi eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülerek aramızdan ayrıldı. Bizler LGBT bireyler olarak bugün sesimizi daha çok yükseltiyoruz. Militarizm ve milliyetçilik kadar Dünya Barışı’nın önündeki en büyük engellerden biri olarak heteroseksizme karşı haykırıyoruz:
 
“Eşcinsel cinayetleri politiktir. Namus cinayetlerine son!”
Kapitalizmin işçi ve asker yetiştirmek için insanlığı ve doğayı köleleştirmesine karşı yürütülen mücadeleye bizler de onu besleyen ikili cinsiyet rejimine karşı mücadelemizle ortak oluyoruz. LGBT’lere yönelik nefret ve namus cinayetlerine karşı sessiz kalmadığımızı söylerken “Başka R.A’lar olmasın!” diye, nefrete bir kurban daha vermemek için herkesi homofobi ve transfobi karşıtı mücadelemize katılmaya çağırıyoruz.
 
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Gökkuşağı bayraklarımızın altında başta R.A’lara yöneltilenler olmak üzere Kürdistan ve Suriye halklarına yöneltilen tüm silahların susması için saat 15.30’da İstasyon Caddesi’nden miting alanına yürüyoruz.
“Hepimiz Kürdüz, hepimiz eşcinseliz!”
 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret