01/05/2009 | Yazar: Barış Sulu

1 Mayıs İşçi Bayramı Ankara’da coşkuyla kutlandı. LGBTT bireyler olarak bizler de 1 Mayıs’ta alanlardaydık.

1 Mayıs'ta Ankara'da Gökkuşağı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
1 Mayıs İşçi Bayramı Ankara’da coşkuyla kutlandı. LGBTT bireyler olarak bizler de 1 Mayıs’ta alanlardaydık. 1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a Homofobi ve Transfobiye karşı yürüyoruz pankartımızla ve gökkuşağı bayraklarımızla katıldığımız mitingde coşkulu bir kutlama gerçekleştirdik.


 
Ankara’daki yürüyüş için toplanma alanı olan Gar’a gitmek için Pembe Hayat ve Kaos GL derneklerinin ofislerinde buluştuk. Kaos GL, Pembe Hayat, Kırmızı Şemsiye ve Feminist(B)iz olarak sağanak yağmurun altında Gar’a vardık ve yağmurun ardından gökkuşağı gibi alana dolduk.
 
‘Okulda, işte, mecliste, eşcinseller her yerde’, ‘Susma haykır eşcinseller vardır’, ‘Patronsuz ve pezevenksiz bir dünya istiyoruz’, ‘Ne suç ne günah yaşasın eşcinsel aşk’, ‘Ayşe Fatma’yı, Ahmet Mehmet’i, birbirlerini sevebilmeli’, ‘Erkeklik nedir, küçülebilir bir şeydir’ gibi sloganlar atarak ve ‘Birileri seks işçilerini unutmuş’, ‘Transeksüeller ve seks işçileri 1 Mayıs’ta alanlarda’, ‘Şeyine sahip çık, (anladın sen onu)’, ‘Politik bekar müzmin feminist kronik işsiz’, ‘8 Mart tatil olsun’, ‘Solcu entel fark etmez taciz affedilmez’ dövizleriyle kutlamalar için Sıhhiye Meydanı’na girdik.
 
Coşkulu sloganlarımızı Sıhhiye Meydanı'nda da attıktan sonra 17 Mayıs’ta Homofobi ve Transfobiye karşı yürüyüş de bu kadar güzel ve enerjik geçer düşüncesiyle ve yüzlerimizde tebessümle alandan ayrıldık.

Eylem fotoğrafları için tıklayın
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam