22/04/2009 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi, Ankara 1 Mayıs yürüyüşünde homofobiye, transfobiye ve nefrete karşı gökkuşağı bayrağının altına çağırıyor. 

17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi, Ankara 1 Mayıs yürüyüşünde homofobiye, transfobiye ve nefrete karşı gökkuşağı bayrağının altına çağırıyor. 

1 Mayıs İşçi Bayramı ile 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün arasında köprü kurmayı hedefleyen 17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi, 1 Mayıs Ankara yürüyüşü için çağrıda bulundu.
 
Ankara’da 1 Mayıs yürüyüşü için sabah saat 13:30’da Gar önünde toplanılacak. Yürüyüşün ardından Sıhhiye meydanındaki miting 14.30’da başlayacak.
 
1 Mayıs ile Homofobi Karşıtı Gün arasında köprü kurulan açıklamada tüm LGBT’lere ve dostlarına birlikte yürüme çağrısı yapıldı:
 
1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyoruz!
 
1 Mayıs, Türkiye Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBTT) mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası.
 
2001'de Kaos GL Ankara'daki kutlamalara katılarak ilk kez kamusal alana çıkmış, gökkuşağı bayrakları ve sloganlarıyla emek mücadelesiyle LGBTT mücadelesinin ortaklığına işaret etmişti.
 
Bugün yine 1 Mayıs alanlarında Kaos GL & Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Dernekleri ve LGBT’lerin dostlarıyla birlikte Gökkuşağı bayrağının altında hep birlikte yürüyoruz.
 
Homofobiye, Transfobiye ve Nefrete karşı gökkuşağının altında herkese yer var!
 
17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi sizleri birlikte yürümeye çağırıyor!
 
17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi

 
4. ULUSLARARASI HOMOFOBİ KARŞITI BULUŞMA

1-17 Mayıs tarihleri arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Diyarbakır ve Eskişehir'de gerçekleşecek Buluşma herkesin katılımına açık.
 
‘Homofobiye Karşı Yürüyoruz’ üst başlıklı Buluşma'da homofobi ve transfobinin kimin meselesi olduğu ele alınacak, hangi hukuk ve kimin ahlakı sorularına yanıtlar aranacak.
 
Homofobi ve transfobinin sadece Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüellerin (LGBTT) meselesi olmadığına işaret etmeyi amaçlayan Buluşma 1 Mayıs'ta başlayacak ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) eşcinselliği hastalık olmaktan çıkardığı gün olan 17 Mayıs'a dek sürecek.
 
Homofobi küresel, mücadele de küresel olmalı...

Homofobi ve transfobi dünya çapında hâlâ büyük bir sorun. Homofobiye Karşı Uluslararası Gün (IDAHO) bu nedenle yeniden harekete geçmeye ve sokağa çıkmaya karar verdi. Kaos GL, "homofobi ve transfobi küresel, mücadele de küresel olmalı" diyor.
 
Kaos GL, Homofobi Karşıtı Buluşma’yı özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak görüyor:
 
‘Kuracağımız bu köprü sayesinde LGBTT'lerin maruz kaldığı saldırı ve ayrımcılıklara karşı mücadelelerin birleştirilmesini ve alanların genişletilmesini istiyoruz.’
 
Homofobi Karşıtı Buluşma'yla ilgili ayrıntılı bilgi ve Programı antihomofobi.org ve kaosgl.org internet sitelerinden edinebilirsiniz.
 
BULUŞMA TARİHLERİ

İZMİR:
3-4 Mayıs
ESKİŞEHİR: 6-7 Mayıs
VAN: 8 Mayıs
DİYARBAKIR: 9-10 Mayıs 
İSTANBUL: 9-10 Mayıs
ANKARA: 1-17 Mayıs


Etiketler: yaşam
nefret