02/05/2018 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ hak savunucuları 1 Mayıs alanlarındaydı. Fotoğraflarla hangi şehirde ne oldu?

1 Mayıs’tan gökkuşağı manzaraları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ hak savunucuları 1 Mayıs alanlarındaydı. Fotoğraflarla hangi şehirde ne oldu?

Adana

Adana LGBTİ Dayanışması Uğur Mumcu Meydanında “Hande Kader Onurumuzdur - OHAL’e Yasaklara Karşı Alanlardayız” sloganlarıyla alandaydı.

Ankara

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, Gökkuşağının Kızılı ve LGBTİ+ Kolektifi’nin çağrısıyla oluşan Gökkuşağı Korteji’nde homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları “Bütün Yasakları Yasakla”, “Ayrımcılık Dışarı, Gökkuşağı İçeri”, “Nerdesin Aşkım? 1 Mayıs’tayım Aşkım”, “Ahlakınız Batsın”, “Yasak Ne Ayol” ve “Kuir Emek Patronları Yenecek” yazılı dövizler ve gökkuşağı bayrakları taşıdı.

Antalya

Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, 1 Mayıs’ta Aydın Kanza Parkı’nda başlayan yürüyüşe katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti.

Bursa

Bursa’da iki yılın ardından LGBTİ+ hak savunucuları 1 Mayıs’taydı. Bursa Özgür Renkler Derneği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde sokaktaydı. Milli Eğitim binası önünden başlayıp Eski Stadyum’da sonlanan yürüyüşe katılan homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları ayrımcılığa karşı ses çıkardı. Homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları yürüyüşte “Emeğin ‘O’ Biçimi”, “LGBTİ+ işçiler vardır”, “Pozitif bir işçiyim, hatta HIV+”, “İstikbal geylerdedir” yazan dövizler ve gökkuşağı bayrakları taşıdı.

Denizli

Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu, “heteroseksizme ve eril tahakküme karşı” 1 Mayıs’taydı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da Keskesor LGBTİ, heteroseksizme karşı 1 Mayıs alanlarındaydı: Yasaklara ve baskılara rağmen buradayız!

Eskişehir

Kuir Eskişehir ve Anadolu LGBTİ’nin çağrısıyla “Ataerkiye, kapitalizme, homofobiye, transfobiye karşı alandayız” pankartı açan LGBTİ+ hak savunucuları Seylap Caddesi’nden Sıhhiye Meydanı’na yürüdü.

İzmir

Genç LGBTİ+ Derneği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen dernek gönüllüleri, TODAP ve TPD’nin “LGBTİ’lere şiddete dur deme” çağrısı yaptığı ortak kortejle birlikte yürüdü.

Kocaeli-İstanbul

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi, İstanbul Maltepe'de 1 Mayıs mitingine katıldı.

LGBTİ+ Kolektifi ise "Kampüse özgürlük gökkuşağı ile gelecek" diyerek İstanbul 1 Mayıs alanında yerini aldı. Öğrenci Kolektifleri, miting alanına girişte erkek polise üstünü aratmak istemeyen bir transa polisin saldırdığını, Öğrenci Kolektifleri’nden 4 üniversitelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Mersin

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi kapitalizme, heteroseksizme karşı Mersin’de gökkuşağı bayraklarıyla 1 Mayıs’ta alandaydı.

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği ise "Pezevenk'e sermaye, sermayeye köle olmayacağız" diyerek 1 Mayıs'a katıldı.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam