12/10/2017 | Yazar: Yıldız Tar

İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim anmasından gözaltına alınan Radar üyesi Rukan uğradığı tacizi anlattı.

10 Ekim anmasında gözaltına alınan öğrenciye taciz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim anmasından gözaltına alınan Radar üyesi Rukan uğradığı tacizi anlattı.

İstanbul Üniversitesi’nde 10 Ekim Ankara katliamı anması düzenlemek isteyen öğrencilere polis saldırdı. 67 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar dün yurtdışı çıkış yasağı konularak Savcılık’tan serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Üniversitesi LGBTİ+ topluluğu Radar’dan Rukan da vardı. Rukan gözaltı sürecini, uğradığı tacizi ve gözaltında yaşananları KaosGL.org’a anlattı. Polis saldırısının okul içerisinde karanfil bıraktıkları anda başladığını hatırlatan Rukan şöyle devam etti:

“Ana kapıya doğru yürürken arada polis saldırdı. Topluca gözaltına alındık. Önce bizi bir odaya koydular ardından meydandaki gözaltına aracına götürüldük.”

Polisten şiddet, taciz, hakaret!

Rukan, erkek polis tarafından aranmak istemediğini belirttiğinde şiddete ve tacize maruz kaldığını belirtti:

“Erkek polis tarafından aranmak istemediğimi söyledim. Polislerden bir tanesi ‘mavi kimliğin varsa sike sike arayacağım’ dedi. Ararken özellikle götümü elleyerek taciz etti.”

Rukan yaklaşık 8 saat ters kelepçeyle bekletildiklerini, gözaltı aracında “Ölürüm Türkiyem” şarkısı dinletildiğini, tuvalet ihtiyaçlarını bile karşılamak için tartışmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

“Elbette barış mücadelesinde yer alacağız!”

LGBTİ+ların toplumun ve toplumsal muhalefetin her alanında olduğunu hatırlatan Rukan son olarak şöyle dedi:

“LGBTİ+lar olarak elbette bu savaşın heteroseksist ve eril düzenden kaynaklandığının farkındayız. Ve LGBTİ+lar elbette bu ülkede barış için yapılan gösteriye katılacak, barış eylemine saldırıya kınayacak ve kaybedilenleri anacaktır.

“Beyazıt kampüsüne dönük polis saldırısı artık rutine binse de bu kampüs sol, sosyalist devrimin olduğu kadar cinsel devrim hayallerimizin de yuvası; cinsiyetsiz, sınıfsız, sınırsız bir dünya hayallerimizin başladığı yerdir. Üniversitelere dönük polis saldırısı, hele hele 10 Ekim anmasına dönük saldırı ve gözaltı asla kabul edilemez.”

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret