21/05/2016 | Yazar: Kaos GL

‘Dert Bende, Derman Bende’ temasıyla 11. kez düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.

11. Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri sahiplerini buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Dert Bende, Derman Bende” temasıyla 11. kez düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.

Kadın kadına aşkın görünmezliğine ve mevcut hikâyelerde sürekli olumsuzlanmasına bir tepki olarak ortaya çıkan Kadın Kadına Öykü Yarışması ödülleri, Homofobi Karşıtı Buluşma’da sahiplerine verildi. Ödül töreninin sunuculuğunu yarışmanın koordinasyon ekibinden Oya Burcu yaptı.

Yarışma jürilerinden Güzin Yamaner yaptığı konuşmada mevcut koşullarda en çok ihtiyaç duyguğumuz şeyin dayanışma olduğuna dikkat çekti.

11. Kadın Kadına Öykü Yarışması sonuçları

Yamaner’in konuşmasının ardından kadın yazarlara ödülleri verildi. Bu sene temayla, dert ve derman arasındaki öznel bağlantının vurgulandığı yarışmada ödül kazananlar şöyle:

1.    İstila, Rüyalar ve Dansımız / Derya Acuner

2.    Godiva / Pınar Ongan

3.    Kendi Kendine / Tuğba Yılmaz

11. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın özel ödülleri ise şöyle:

1.    Merve Güngör / Bir Varmış, Bir Yokmuş (Zeliş Deniz Özel Ödülü)

2.    Münire Çalışkan Tuğ / Bana Bir Türkü Söyler Misin? (Berna Koç 10 Ekim Özel Ödülü)

Berna Koç Özel Ödülü’nü Münire Çalışkan Tuğ’a takdim eden Berna’nın hayat arkadaşı konuşmasında, “Berna çok özeldi. Oraya giden her duyarlı insan gibi bir şeyleri değiştirmek istiyordu. Ankara bana iki kere travma yarattı. İlki 10 Ekim’di. İkincisi ise Berna’nın ardından ona yapılan haksızlıktı. Berna’ya haksızlık yapıldı ama bu ödül törenini duyduğumda çok mutlu oldum. Kaos GL’ye bu ödülü Berna adına verdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zeliş Deniz Ödülü’nü kazanan Merve Güngör törene katılamadığı için Güngör'ün arkadaşına ödülü takdim eden Yasemin Öz ise, “Benden 10 yaş küçük bir arkadaşımı, Zeliş’i kaybetmek çok zor. Kaos GL’ye bu ödülü akıl ettikleri için çok teşekkürler” şeklinde konuştu.

İlgili haberler:

11. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma başlıyor

*Bu etkinlik, Gökkuşağı Projesi kapsamında İsveç Kalkınma Fonu (SİDA) ile Kanada Büyükelçiliği'nin destekleriyle gerçekleştirilmektedir.


Etiketler: kadın
İstihdam