14/05/2018 | Yazar: Cem Öztürk

11. Küba Homofobi ve Transfobi Karşıtı Galası nasıl geçti?

11. Küba Galası: Homofobisiz ve transfobisiz okullar için Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

11. Küba Homofobi ve Transfobi Karşıtı Galası nasıl geçti?

Büyük Küba etkinliklerinin meşhur sahnesi olan Havana’daki Karl Marx Tiyatrosu, 11 Mayıs Cuma günü Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi (Cenesex) tarafından “Homofobisiz ve transfobisiz okullar için ben de varım” sloganıyla düzenlenen 11. Küba Homofobi ve Transfobi Karşıtı Galası için hınca hınç doluydu.

Galada Laritza Bacallao, Haila Mompié, Alain Daniel, Diván, Proyecto Voces, Beatriz Luengo ve Yotuel Romero gibi yabancı ve yerel birçok ünlü sanatçının yanı sıra Acosta Danza, Rakatán, Latin Dance Ballet ve Revolution gibi dans grupları sahne aldı. Pedro Almodóvar’ın “Annem Hakkında Her Şey” filmindeki rolüyle tanınan oyuncu Antonia San Juan ile drag queen’ler Margot, Ashenal, Deborah ve Universo Picasso performanslarıyla izleyicileri etkiledi.



Halk Sağlığı Bakanı ve Devlet Konseyi Başkan Yardımcısı Roberto Morales Ojeda, Devlet Konseyi Sekreteri Homero Acosta Álvarez, Eğitim ve Yükseköğrenim Bakanları Ena Elsa Velázquez ve José Ramón Saborido ile Cenesex yöneticisi Mariela Castro Espín’in katıldığı Gala’da Cenesex’in 30. yıldönümü de kutlandı.



İlk defa 2011’de Madrid Meclisi’ne girerek İspanyol yasamasının ilk ve tek trans üyesi olan Sosyalist İşçi Partili tanınmış LGBT hakları aktivisti Carla Antonelli ve 1984-1985 yıllarında Britanya’da Thatcher hükümetinin işçi düşmanı uygulamalarına karşı greve giden madencileri desteklemek için bir araya gelen eşcinsellerin oluşturduğu Lesbians and Gays Support the Miners grubunun kurucularından İngiliz aktivist Mike Jackson, törende Cenesex tarafından ödüllendirildi.

Onur ödülü ise yakın zamanda ölen Kübalı gazeteci ve araştırmacı Isabel Moya Richard’a verildi. Küba Kadın Federasyonu’nun yayın direktörü ve José Martí Uluslararası Gazetecilik Enstitüsü Cinsiyet ve İletişim Kürsüsü başkanı olan Moya Richard, cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Fotoğraflar: Darío Gabriel Sánchez


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam