16/03/2019 | Yazar: Kaos GL

“Bir dostluktan neler doğar” temalı 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu.

14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın sonuçları belli oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Bir dostluktan neler doğar” temalı 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu.

İllüstrasyon: Aslı Alpar / Kaos GL

“Bir dostluktan emek doğar, dayanışma doğar, direniş doğar ve elbette aşk doğar. Dostlukla aşk arasındaki ince, geçişli çizgi dostluğun aşka içkin olduğunu fısıldar kulaklara, dostluk aşka yakınsadıkça büyüyü, mucizeyi hatırlatır” diyerek yola çıkan 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu:

Birincilik ödülü: Tuğçe Tufeng / Arzu’nun Yaşamı

İkincilik ödülü: Gülizar Aytekin / Kuşlar ve Gar

Üçüncülük ödülü: Ayşe Nilay Özkan / Zebra Kek

Özel ödül almaya hak kazanan katılımcılar ise “Sıcak” öyküsü ile Nevin Yıldız, Mektup öyküsü ile Aslı Koruyucu, “Yara” öyküsü ile Umut Erdem, Yasemin Rujlu Kocaman Yalan öyküsü ile Ceren Avşar oldu.

Kadın Kadına Öykü Yarışması 14. yılında

Kadın kadına aşkın görünmezliğine bir tepki olarak 2006 yılında “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yolculuğuna başlayan Kadın Kadına Öykü Yarışması 14 yaşında! Yarışma geçtiğimiz 13 yılda, “Mutlu Aşk Vardır”, “İlk Adım, İlk Kadın", "İlk Aşk”, “Ten ve Tutku”, “Ütopya”, “Bir Kadın (mı) Sevdim”, “Her Yerdeyiz”, “Mor”, “Yol”, “Bir Mücadeledir Aşk”, “Ses”, “Dert Bende Derman Bende”, “O Halde Aşk: Tanımaz Sınırları” “Süper Gücünü Hatırla” ve bu yıl da  “Bir Dostluktan Neler Doğar” temasıyla öykülerini çağırdı.

“Bir Dostluktan Neler Doğar” temalı kadınlardan kadınlara, kadınlardan kadınlar için öyküleri bu yıl, Aslı Solakoğlu, Aylime Aslı Demir, Belma Fırat, Burcu Ersoy, Burcu Baba, Karin Karakaşlı, Pelin Buzluk, Süreyya Karacabey değerlendirdi.


Etiketler: kadın
nefret