12/03/2019 | Yazar: Kaos GL

“Bir Dostluktan Neler Doğar?” temalı 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları 16 Mart Cumartesi günü açıklanacak.

14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın sonuçları için Cumartesi’yi bekleyin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Bir Dostluktan Neler Doğar?” temalı 14. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları 16 Mart Cumartesi günü açıklanacak.

Kaos GL Derneği’nin her yıl farklı temalarla düzenlediği Kadın Kadına Öykü Yarışması; eşcinsel, biseksüel ve trans kadınları güçlendiren, hayallerine, ütopyalarına cesaret veren öykülerin katılımıyla sürüyor.

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları ise 16 Mart Cumartesi günü kaosGL.org’da açıklanacak.  

“Bir dostluktan neler doğar?”

14. Kadın Kadına Öykü Yarışması'nın duyurusu şöyleydi:

 “'Bir dostluktan neler doğar” diye sorduk birbirimize. Bir dostluktan emek doğar, dayanışma doğar, direniş doğar ve elbette aşk doğar. Dostlukla aşk arasındaki ince, geçişli çizgi dostluğun aşka içkin olduğunu fısıldar kulaklara, dostluk aşka yakınsadıkça büyüyü, mucizeyi hatırlatır.

“Mücadele ortağın, yoldaşın, inancın, umudun, aşkın, her şey bittiğinde yanında kalan kişi olunca, dostu sevmek politik bir eyleme dönüşür. Dostluk, sevdiğin kadının saçının kokusu, başını yasladığın arkadaşın, bir mart eyleminde çığlığın, şiddete karşı bir kasım soğuğunda sıcağın olur.

“Bir özgür seçimin kıyısında kurulur dostluk. Mümkün olan başka bir dünyaya açılan yaşam biçiminin kurulacağı yola çıkmaktır bu seçim. Çekirdek aile, tek eşlilik gibi heteronormatif kurumları merkezileştiren ilişkilenme biçimleri hayatımıza zorunlu yaşam modelleri olarak dayatılırken radikal dostluk ve kuir yoldaşlık varoluşumuzu yeniden kurar. Varoluşumuz politik olunca dostluklarımız da direnişimizi güçlendirir.

“Bunca kötücül baskıyı sırtlanarak özgürleşmeye çalışan kadınlar olarak aramızdaki görünmez hiyerarşileri tümden yok eden, sevgi ve şefkatin kucakladığı gerçek bir dayanışmada kavuşur anlamına dostluk. İki kadının birlikte duyumsadığı bağı, hazzı kavrayıp toparlayıverir el çabukluğuyla…

“Kadını, kadının kurdudur” zanneden, öyle olsun isteyen, dostluğu ve dayanışmayı her daim erkekler arasında gösteren eril dünyaya inat, bir büyük pencere açsak ve kadınlar arasındaki dostluğu, içine aldığı güçlü sevgisi, kamusallığı, dayanışması ve aşkıyla yazsak nasıl olur diye sorduk kendi kendimize. Eee sevgili kadınlar, ne duruyorsunuz? Hadi sarılın düşlerinize, anılarınıza ve başlayın dostluk öykülerimizi yazmaya…

“çatlağını çatlağıma dayadım

uğultumuz artık en çatlak

uğultumuz artık en şehir

tuvalet bir de seninleyken gurbet

bekleme canım, içeri gir

bronşit çatlağından bak ne güzel kıkırdıyor sesimiz

tirim tirim titriyor ay, Didem!

parasız zengin olduk kız.”

Çatlak, Zeynep Uzunbay


Etiketler: kadın
İstihdam