01/03/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Geçen yıl 40 bin kadının katıldığı Feminist Gece Yürüyüşü bu yıl 17. defa düzenleniyor. Yürüyüş düzenleme komisyonundan Özengül kaosGL.org’a konuştu: “Bu bir feminist isyandır.”

17. Feminist Gece Yürüyüşü: Patriyarkayla, heteroseksizmle uzlaşma yok! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçen yıl 40 bin kadının katıldığı Feminist Gece Yürüyüşü bu yıl 17. defa düzenleniyor. Yürüyüş düzenleme komisyonundan Özengül kaosGL.org’a konuştu: “Bu bir feminist isyandır.” 

Fotoğraf: 16. Feminist Gece Yürüyüşü, 2018, Mustafa Can Koca

Feministlerin 2003 yılından beri her sene İstiklal Caddesi’nde düzenlediği “Feminist Gece Yürüyüşü bu yıl da 8 Mart Cuma günü saat 19:30'da Fransız Kültür Merkezi Önü'nde başlayacak.

Her yıl katılımın arttığı, 2018’de 40 bin kadının bir araya geldiği Feminist Gece Yürüyüşü bu yıl 17. defa düzenlenecek. Yürüyüş’ü düzenleme komisyonundan Özengül, kaosGL.org ile Feminist Gece Yürüyüşü’nün bu yılki sloganını ve çağrısını paylaştı.

Özengül, “Bu yıl kadın ve feminizm düşmanlığına, hayatlarımıza müdahale edilmesine, haklarımızın gasp edilmesine, eşitsizliğe, cinsiyetçiliğe, bedenimiz üzerinden yürütülen ve dinle belirlenen bütün politikalara, erkek şiddetine, güvencesizliğe, savaşa, homofobiye, transfobiye, emeğimizin sömürülmesine, hayallerimizin çalınmasına karşı Taksim'de olacağız” diyor ve ekliyor, “patriyarkayla, heteroseksizmle uzlaşma yok!”

Dayanışmadan vazgeçmiyoruz, patriyarka ile uzlaşmıyoruz!

Feministlerin şiddet ve baskıya hiçbir şekilde geri adım atmayacağını söyleyen Özengül şöyle devam ediyor: “Feminist mücadelemizden ve dayanışmamızdan vazgeçmiyoruz ve patriyarkayla uzlaşmayacağımızı ilan ediyoruz... Bu yüzden, bu yıl ‘bu bir feminist isyandır’ dedik. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında böyle aslında… Başka türlüsünü hayal etmenin, bu hayalleri gerçekleştirmenin yolu da erkek egemen düzeni değiştirmekten geçiyor. Bunun için 8 Mart'ta bu isyanı yükseltmeye,17. Feminist Gece Yürüyüşünde buluşmaya çağırıyoruz.”

*Feminist Gece Yürüyüşü erkeklere kapalı.


Etiketler: kadın
İstihdam