12/03/2019 | Yazar: Kaos GL

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’de queer filmlerinin yer aldığı “Cins-iyet-ler” bölümünde bu yıl hangi filmler, nerede izlenecek?

17. Filmmor’un queer filmleri ile tanışın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’de queer filmlerinin yer aldığı “Cins-iyet-ler” bölümünde bu yıl hangi filmler, nerede izlenecek?

Dans Eden Kızlar filminden bir sahne

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin bu yıl 17. kez düzenlediği Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin “Cins-iyet-ler” bölümü filmlerini gördünüz mü?

Lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların beyazperdedeki öykülerinin ve heteroseksizmi sorgulayan filmlerin yer aldığı “Cins-iyet-ler” bölümünde bu yıl Türkiye, Danimarka, Arjantin ve İsveç’ten 4 filmi izlemek mümkün.

Kaos GL Derneği'nin de basın sponsorlarından olduğu 17. Filmmor’un queer filmlerinin tamamı, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

Dans Eden Kızlar

“Cins-iyet-ler”in ilk filmi yarın (13 Mart Çarşamba) saat 17:00’de gösterilecek. Türkiye’de çekilen 2018 yapımlı filmin yönetmen koltuğunda Zeynep Köprülü oturuyor. “Dans Eden Kızlar” isimli filmde sahil kasabasında yaşayan iki yakın arkadaşın hikâyesi anlatılıyor. Film şöyle tanıtılıyor: “Arkadaşlardan biri yurtdışına gitmeden önce birlikte geçirecekleri son güne uyanır…”

“Yatak / La Cama”

Yarın saat 19:30’da bu bölümde izleyebileceğini diğer film 2018, Arjantin yapımlı. Mónica Lairana’nın yönettiği filmde Jorge ve Mabel’in son 24 saati anlatılıyor. Çift 1 günü evlerinde kilitli olarak geçirir, yemek yer, seviş, ağlar, güler… Sonunda ilişkileri gibi evlerini de parçalarlar…

Yatak filminden bir sahne

“İlk Gün ve Bir Dakika Sonra / 1st Day & Next Minute”

Filmmor’da 14 Mart Perşembe günü izleyebileceğiniz bir diğer queer temalı film “İlk Gün ve Bir Dakika Sonra / 1st Day & Next Minute”. Danimarka, 2017 yapımlı filmin yönetmeni Sara Koppel. Koppel’in bu filmi Festival bülteninde şöyle tanıtılıyor: “Açık seçik kafa yapan bir macera. Akışkan cinsiyetli bir bireyin arzular denizine yolculuğu, hem şehvet hem sorumluluklarla cebelleştiği yere.”

İlk Gün ve Bir Dakika Sonra filminden bir kare

“Azıcık Dünyayı Değiştirmem Lazım / I Have to Save The World a Little”

Bölümün son filmi “Azıcık Dünyayı Değiştirmem Lazım / I Have to Save The World a Little” 2017 yılı İsveç yapımı bir belgesel film. 15 Mart Cuma günü saat 14:30’da izlenebilecek olan filmin yönetmeni Peppe Andersson. Film, İsveçli şair, sanatçı ve trans aktivist Yolanda Aurora Bohm’un hayatına odaklanıyor ve Bohm’un dünyayı değiştirme ve daha iyi bir yer yapma isteği ile insan hakları mücadelesini takip ediyor.

Azıcık Dünyayı Değiştirmem Lazım filminden bir sahne

İlgili haberler:

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali geliyor!

Filmmor’un afişi çıktı!

Filmmor’un programı belli oldu

 


Etiketler: kültür sanat
nefret