17/03/2020 | Yazar: Kaos GL

17 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’nde Kaos GL’nin “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitapçığına göz atın!

17 Mart: Heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet mümkün! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’müz kutlu olsun!

Kaos GL Derneği, Türkiyeli ve mülteci LGBTİ+’lara sosyal hizmet sağlıyor. Derneğin “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitapçığı çeşitli alanlarda LGBTİ+’larla çalışan sosyal hizmet uzmanları için bir yol haritası sunuyor.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin sorun yaşadığı alanlar olarak, aile, çalışma hayatı, eğitim, sağlık, barınma, psikoloji-psikiyatri, medya, insan hakları, hukuk, askerlik sayılabilir. Türkiye’de tanımlanan sosyal hizmet alanları ise “aile ile sosyal hizmet”, “çocuk ve sosyal hizmet”, “yaşlılık ve sosyal hizmet”, “kadın ve sosyal hizmet”, “engellilik ve sosyal hizmet”, “tıbbi sosyal hizmet”, “kurum bakımı/sosyal hizmet”, “psikolojikpsikiyatrik sosyal hizmet” olarak sıralanıyor. Bu konu/çalışma başlıklarını sosyal hizmet açısından çoğaltmak mümkün.

Bu kısa örneklem bile sosyal hizmetin çalışma alanları ile LGBTİ+’ların sorun alanlarının birebir örtüştüğünü göstermek açısından yeterli. İşte bu kitapçık, söz konusu karşılaşma alanlarındaki sorunlara yaklaşımlar ile heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet için olanakları ele alıyor.

“Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz. Daha fazlası için sosyalhizmet@kaosgl.org adresimize yazabilirsiniz.


Etiketler: sosyal hizmet
nefret