20/01/2009 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Yaklaşıyor! 4. Buluşmaya az kaldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı



Homofobiye Karşı Buluşuyoruz! Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği, üç yıldır, 17 Mayıs haftasında, Ankara’da, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşmayı organize ediyor. Homofobi Karşıtı Buluşma ilk yılın ardından üniversite kampüslerine taşındı. 2009 Buluşması ise 17 Mayıs haftasını ve Ankara yerelini aşıyor. Bu yıl Buluşma, özgürlüğün bayramı 1 Mayıs yürüyüşünden başlıyor ve 17 Mayıs Homofobiye Karşı Yürüyüşe kadar devam ediyor. Ankara ile birlikte İzmir, İstanbul, Eskişehir, Diyarbakır ve Van’da da Homofobiye Karşı Buluşuyoruz!

KAOS GL - 20/01/2009

Dünya Sağlık Örgütünün, eşcinselliği, hastalıklar listesinden çıkardığı güne işaret eden 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür. İnsanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, hepsiyle koordinasyon içinde olmayı amaçlıyor.

Kaos GL Derneği on yılı aşkın bir süredir ayrımcılığa karşı eşcinsel bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenliyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma’da, çeşitli sosyal, politik, kültürel ve akademik alanlarda eşcinsellere yönelik homofobik tutum ve davranışlar ile maruz kalınan ayrımcılık yurtiçinden ve yurtdışından uzmanların, yazarların, sanatçıların, akademisyenlerin, politikacı ve gazetecilerin katılımıyla ele alınıyor.

Eşcinsel kadın ve erkeklerin, hayatın her alanında homofobik tutum ve davranışlarla karşı karşıya kaldıklarını, sırf cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa maruz bırakıldıklarını biliyoruz. Homofobi probleminin sadece eşcinsellerin değil aynı zamanda heteroseksüel kadın ve erkeklerin de meselesi olduğu gerçeğinin bilincindeyiz.

Katkılarınızı bekliyoruz…

Türkiye'deki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender (LGBT) topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramamaları yönünde önemli adımlardan biri olan Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın örgütlenmesinde, şehirlerde ve kampüslerdeki her aşamasında katkınızı ve önerilerinizi bekliyoruz.

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği

GMK Bulvarı 29/12, Demirtepe/Kızılay-Ankara

0312 230 0358

bilgi@kaosgldernegi.org

www.kaosgl.org

www.antihomofobi.org


Etiketler: yaşam
İstihdam