26/04/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Jodie Foster’ın 17 yaşında verdiği röportajda “Erkek arkadaşın var mı?” sorusunu yanıtladığı ve efsaneleştiği güne gidiyoruz.

17 yaşında bir Jodie Foster Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Jodie Foster’ın 17 yaşında verdiği röportajda “Erkek arkadaşın var mı?” sorusunu yanıtladığı ve efsaneleştiği güne gidiyoruz.

Oyuncu Jodie Foster’ın 1979 yılında Bobbie Wygant’a verdiği röportajdan bir kesit, son yıllarda komik dijital medya parçaları anlamına gelen “meme” kültüründe oldukça büyük bir yere sahip oldu.

Foster’ın 17 yaşındayken verdiği röportaj’da Wygant kendisine “Erkek arkadaşın var mı?” diye soruyor. Foster ise gülerek “Hayır” diyor ve ekliyor “Buna zamanım yok. Sanırım fazla düşünmüyorum.” Wygant bu sefer gülerek “Nasıl erkeklerden hoşlanırsın?” diyor ve Foster sessiz bir biçimde mimikleriyle cevaplıyor soruyu.

İşte röportajın bu kısmı, “gay silence” etiketinin başlangıcı oldu. Peki nedir bu “gay silence?” diyecek olursak; insanların başkalarına cinsiyet atayarak ve onları heteroseksüel varsayarak yönelttiği “Ee evlenmiyor musun?” ve “Erkek arkadaşın yok mu hiç?” sorular karşısında ortaya çıkan “sessizlik” anlamına geliyor.

İşte Foster’ın röportajından efsaneleşen “gay silence” bölümü:


Etiketler: medya
nefret