24/02/2020 | Yazar: Kaos GL

“Kadınlar sinema yapıyor” diyerek yola çıkan Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 18. yolculuğu 16 Mart’ta İstanbul’da başlayacak.

18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlarla kadınlar için sinema yapmak üzere kurulan Filmmor Kadın Kooperatifi, bu yıl Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin 18.’sini düzenliyor. 16 Mart’ta İstanbul’da başlayacak festival; film gösterimleri, panel, atölye ve söyleşilerle 22 Mart'a kadar sürecek. 22 Mart'tan sonra Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi'ne gidecek, Istanbul Büyükşehir Belediyesi Sinebüs'ü ile İstanbul'un 8 köyünü gezecek. 

18. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Filmmor Kadın Kooperatifi, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Rosa Kadın Derneği, Mersin Kadın Emeği Kolektifi, Adana Kadın Platformu, Yalova Kadın Platformu dayanışması ile İstanbul'un ardından 4-5 Nisan'da Bodrum'da, 11-12 Nisan'da Antalya' da, 18-19 Nisan'da Mersin' de. 25-26 Nisan'da Yalova' da, 2-3 Mayıs'ta Adana'da ve 9-10 Mayıs'ta Diyarbakır'da seyirciyle buluşacak.

“Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı” diyen Filmmor “Cins-iyet-ler / Sex-Gender-Sexuality” bölümünde lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların beyazperdedeki öykülerine yer verecek.

18-uluslararasi-gezici-filmmor-kadin-filmleri-festivali-geliyor-1

23 ülke, 44 yönetmenden 46 filmin izleyiciyle buluşacağı festivalin programı yakında yayınlanacak.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam