29/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Sanatçı Sinan Tuncay yeni çalışması “Benim Güzel Karantinam” ile Zeki Müren’in 1984’teki günlük rutinini günümüze taşıdı.

1984’ten günümüze: “Benim Güzel Karantinam” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Çok az uyuyorum. Dört saat uyku bana yetiyor. Kahvaltı etmiyorum. Sabah jimnastiği yapıyorum. Mart’tan bu yana doktorlar mecbur etti biraz da. Önce, havalar müsait olduğu zaman, Belgrat Ormanları’nda 5 kilometre falan yürüyordum. Şimdi tabii ev idmanlarına önem veriyorum. Pedal çeviriyorum, kürek çekiyorum ve bel kemeriyle masaj yapıyorum. Sonra telefonlara cevap veriyorum. Gelen mektupları cevaplandırmaya çalışıyorum. Resim isteyenlere resim imzalıyorum. Öğle yemeğinde rejim yemeği yiyorum. Yani, özel hazırlanmış, perhiz yemekleri. Öğleden sonra günlük işlerimle uğraşıyorum. Akşam üstü muhakkak bir sauna alıyorum ve masajımı oluyorum. Sonra evime dönüyorum. Yine perhiz yemeğimi yiyorum. Çok az ve kısıtlı bir gıda rejimi bu. Akşam devamlı arkadaşlarımla olmak için bir kulübe çıkıyorum bazen. Bazen video seyrediyorum. Kendi filmlerimi seyretmek çok hoşuma gidiyor. Çoğunun videosu var bende, kaset olarak. Ve sonra da televizyondaki dizilerin beni enterese edenlerini izliyorum. Ondan sonra da, herkes gibi, ilaçlarımı alıp yatıyorum.”

Zeki Müren, 1984’te hayatını anlattığı “Hoş Seda” belgeselinde “Şimdilerde yaşantınız nasıl devam ediyor?” sorusunu böyle cevaplıyordu.

1984-ten-gunumuze-benim-guzel-karantinam-1

Son sergisi “Olamadığım Adamlara Mahsustur” ile kamu ile mahremin, maskülen ile feminenin, gerçek ölçek ile minyatürün iç içe geçtiği çalışmalarla, ikiliklere indirgenen toplumsal cinsiyeti, heteronormatif “erkek adam” imgesi üzerinden sorgulayan sanatçı Sinan Tuncay, Müren’in bir gününü “Benim Güzel Karantinam” isimli çalışmasıyla günümüze taşıdı.

İyi seyirler!


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
nefret