17/11/2018 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’nin programı açıklandı.

20 Kasım programı açıklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’nin programı açıklandı.

İllüstrasyon: Aslı Alpar

Pembe Hayat ve Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) bu yıl birlikte düzenleyeceği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’nin programı açıklandı.

23 – 24 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinlikler KuirFest ortaklığı ile düzenlenecek olan “Her Story” filminin gösterimi ile başlayacak. İki gün sürecek olan etkinlikleri panel ve söyleşiler takip ediyor.

20 Kasım etkinliklerinin Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri’nin tam programı şöyle:

23 Kasım 2018 Cuma

13.00 Film Gösterimi: Her Story

14.00 Panel: Sinemada Trans Temsili: Ayta Sözeri, Esra Özban

24 Kasım Cumartesi

12.00 Yerel Örgütler Buluşması, Trans Hareketi

13.30 Dönersen Düdük Çal (!) Av. Emrah Şahin, Av. Hatice Demir

15.00 Ne Olmuştu? Ülker Sokak, Esat ve Eryaman Şevval Kılıç, Buse Kılıçkaya

16.30 Cinsiyetler Cemi Gülkan Noir

22.00 Parti: Kader Diyemezsin! Şevval Kılıç, Elif KK

Yasak etkinlikleri İstanbul’a taşıdı

20 Kasım etkinlikleri Ankara Valiliği’nin geçen yıl 17 Kasım’da LGBTİ+ etkinliklerine getirdiği süresiz yasak nedeniyle Ankara’da gerçekleştirilemiyor.

Ankara Valiliği, Olağanüstü Hal Kanunu’na dayanarak ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağının” ardından 3 Ekim’de Emniyet Müdürlüğü’ne ilettiği yazıda da “LGBTT-LGBTİ vb. konular ile ilgili” etkinliklerin yasaklandığını belirtmişti. Valilik, yasağa gerekçe olarak “toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlık ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” iddialarını gösterdi.

Parti geliri trans mahpuslara

20 Kasım etkinlikleri dayanışma partisiyle sona erecek. 24 Kasım Cumartesi günü Anahit Sahne’de gerçekleşecek “Kader Diyemezsin!” isimli partinin gelirleri mahpus transların giysi ihtiyacı için kullanılacak.

Parti, etkinlik sayfasından şöyle duyuruldu:

“Pembe Hayat ve SPoD LGBTİ+ güçlerini birleştiriyor!

20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Haftası Etkinlikleri'ni hep birlikte partiyle kapatıyoruz!

Şevval Kılıç ve Elif KK'nın da Dj performanslarıyla bizlere eşlik edeceği "Kader Diyemezsin!" partisiyle; bizlere biçilen kaderi kabul etmediğimizi, kendi hikâyemizi kendimizin yazdığını dans ederek, güllüm alıkarak, içerek ve dibi bularak gösterelim!

20 Kasım Haftası’nın kapanış etkinliği olacak partinin geliri, Pembe Hayat'ın yürütmekte olduğu Dilek İnce Giysi Bankası Projesi aracılığıyla mahpus transların kıyafet ihtiyaçları için kullanılacaktır.”

24 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek partinin Facebook etkinliği için tıklayınız.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam