30/12/2006 | Yazar: Kaos GL

Rusya’da uğradıkları haksızlıklara dikkat çekmek için yürüyüş düzenlemek isteyen eşcinsel hakları savunucularının polis ve milliyetçi protestocular tarafından saldırıya uğraması yılın en madi olayı seçildi.

2006’nın en madi olayı - Dünya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Rusya’da uğradıkları haksızlıklara dikkat çekmek için yürüyüş düzenlemek isteyen eşcinsel hakları savunucularının polis ve milliyetçi protestocular tarafından saldırıya uğraması yılın en madi olayı seçildi.



Eylemciler, Moskova Valiliği'nin izin vermemesine karşın, yürüyüşü gerçekleştirerek Rusya'daki eşcinsellerin uğradığı haksızlıklara dikkat çekmeye çalışıyordu. Polis, yürüyüşün esas örgütleyicisi Nikolai Alexeyev'i 'Meçhul Asker Anıtı'na çiçekler serpiştirmeye çalışırken tutukladı. Yürüyüşte 120 kişi gözaltına alındı.

*Konuyla ilgili diğer haberler:

[[Temyiz Mahkemesi de Valilikten yana]]

[[Rusya'da eşcinsellere şiddet]]

[[Rusyada eşcinsellere saldırı]]

2006’nın en madi olayları - Dünya Diğer

• Amerika’da ara seçimler öncesi yaşanan ‘eşcinsel skandalları’. (Cumhuriyetçi Parti’nin Florida Eyaletinden Kongre üyesi Mark Foley’in küçük yaştaki çocuklarla yaşadığı ilişkilerin ve Papaz Ted Haggardile’in erkek seks işçisiyle beraberliğinin ortaya çıkması.)

• Afganistan'da görev yapan Hollandalı askerlerin 'eşcinsel zannedilmemek için' birliklerinin 'Unicorn' adını 'Uruzgan'la değiştirmesi.

• Chicago Halk Kütüphanesi’nde eşcinsel yazarların nadide kitaplarının kundaklanması.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam