04/10/2019 | Yazar: Kaos GL

Polisin saldırdığı 2018 Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan 6 kişiye açılan davada 2 kişi için ceza kararı çıktı. Komite, karara avukatlar aracılığı ile itiraz edeceğini duyurdu.

2018 İstanbul Onur Yürüyüşü davasından ceza kararı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1 Temmuz 2018’de yapılan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde polisin şiddet uygulayarak gözaltına aldığı 6 kişi hakkında dava açılmıştı. Haklarında dava açılan kişiler; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetin yanı sıra “görevi yaptırmamak için direnme” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” iddiaları ile yargılanıyordu.

Davanın ilk 18 Nisan 2019 tarihli duruşması için tıklayın.

 Davanın karar duruşması bugün 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 4 kişinin beraat ettiği davada bir kişi kamu görevlisine karşı direndiği iddia edilerek 5 ay, bir kişi de trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 2 ay 15 gün ceza aldı. Alınan iki kararda da hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

“Onur Yürüyüşlerinde gözaltına alınan hak savunucularının yanındayız!”

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Geçici Komitesi, karar hakkında yaptığı açıklamada itiraz edeceğini duyurdu:

“2015, 2016 ve 2017 yıllarında yürüyüş sırasında gözaltına alınanların tamamının beraat ettiği davalarda 2018 yılında gözaltına alınanlara açılan davada ilk kez ceza kararı çıktı. 4 kişinin beraat ettiği davada bir kişi kamu görevlisine karşı direndiği iddia edilerek 5 ay, bir kişi de trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 2 ay 15 gün ceza aldı. Alınan iki kararda da hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Mahkemeden çıkan karara avukatlarımız aracılığı ile itiraz edeceğiz. Onur Yürüyüşlerinde gözaltına alınan hak savunucularının yanındayız! #OnurYürüyüşleriYasaklanamaz!”


Etiketler: insan hakları
nefret