31/10/2019 | Yazar: Kaos GL

SPoD ve Queer Olympix ekibi, Ağustos ayında 3. Queer Olympix’e Kadıköy Kaymakamlığı tarafından getirilen yasağı yargıya taşıdı.

3. Queer Olympix yasağı yargıya taşındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadıköy Kaymakamlığı; 23-25 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan 3. Queer Olympix’in ikinci günü Kalamış’ta yapılacak bölümlerini, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine etkinlik günü yasaklamıştı. Sabah saatlerinde etkinliklerin yapılacağı yere polis, TOMA’larla gelerek ve Queer Olympix’in yasaklandığını bildirmişti. “Kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması” yasağa gerekçe gösterilmişti.

Yasak yargıya taşınıyor

SPoD Hukuk ve Adalete Erişim Birimi ve Queer Olympix ekibi, yaptığı görüşmeler sonucu bu kararın ilgili kanunlara, Anayasa'ya, AİHM içtihatlarına ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunun; idarenin gerekçesinin ise afaki ve keyfi olduğunun altı çizerek yasak kararına karşı iptal davası açma yolunda adım attı.

SPoD, kampanya dava olarak yürüteceği bu davanın LGBTİ+’ların ifade ve örgütlenme özgürlüğü başta olmak üzere, maddi ve manevi varlığı geliştirme hakkının ve ayrımcılık yasağının hukuki zeminde tartışılmasına olanak sağlayacağını belirtti. Dava surecine ilişkin Queer Olympix ekibiyle birlikte atılan adımların ve gelişmelerin LGBTİ+ kamuoyu ve insan hakları savunucularıyla paylaşılacağını duyurdu.


Etiketler: insan hakları
nefret