28/05/2019 | Yazar: Kaos GL

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman, Katarsis X-TRA programında Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın konuğu oldu.

“39 yaşındayım ve 40 yıldır transeksüelim diyorum, bu kadar basit aslında” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman, Katarsis X-TRA programında Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın konuğu oldu.

YouTube’da Bana Göre TV kanalının yeni programı Katarsis X-TRA'da Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın konuğu sinema ve tiyatro oyuncusu Seyhan Arman oldu.

Arman, bir trans kadın hikâyesini anlatan tek kişilik oyunu Küründen Kabare’yi anlatarak başladı. Ardından çocukluğunda yaşadığı ev, açılma ve evden ayrılma sürecini paylaştı.

Programın “İçimdeki hayvan” kısmında ise Çınar, Arman’dan oyuncak hayvanlardan birini seçmesini ve onun ağzından kendini anlatmasını istedi. Arman, atı seçerek “yılanı da seçerdim ama sonra hakkımda çok yılan derler, böyle de at gibi kadın diyecekler” dedi: “Ben bir yarış atıyım, bir çiftlikte ya da hipodramda tutamazlar. Sadece istediğimde yarışa giriyorum.”

“Herkes her merak ettiğini herkese soramaz”

Çınar’ın “Eşcinsellere ve transeksüellere ‘Bu ameliyatı oldun mu?’, ‘Penisin var mı?’ ya da ‘Seks hayatın nasıl?’ gibi sorular var. Kızıyor musun bu sorulara?” sorusunu Arman şöyle cevapladı:

“Şimdi herkes her merak ettiğini herkese soramaz. Annemizle babamızın nasıl seviştiğini hepimiz merak etmedik mi? Ettik. Annemiz babamıza oral seks yapıyor mu diye düşünmedik mi? Düşündük. Peki gidip sorduk mu? Hayır. Çünkü had bilmek gerekiyor burada. Kesinlikle aynı şey. Haddini bilmesi gerekir, bana bu soruyu soramaz. Zaten transeksüelliği penis, vajina, meme, saç ya da başka bir şey üzerinden kurmuyoruz ki. Transeksüellik bir varoluş, ‘erkek bedeninde’ de görünüp ben bir transeksüel kadın olabilirim. Ki şöyle açıklıyorum bunu bile bazen anlayamıyorlar: Şu an 39 yaşındayım ve 40 yıldır transeksüelim diyorum. Ne demek istiyorum? Bu kadar basit anlatıyorum aslında.”

Seyhan Arman’ın hayat hikayesini paylaştığı; cinsiyet kimliği, cinsel yönelimi, dönüm noktaları, travmaları ve kendi varoluşunu ifade etme biçimini anlattığı videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam