24/01/2013 | Yazar: Nevin Öztop

Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın koordinatörlüğünü yapan Kaos GL, ağın 4. toplantısına 12-15 Mart tarihleri arasında Ankara’da ev sahipliği yapacak. Toplantıya Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dan LGBT örgütleri katılacak.

4. Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ Buluşması, 12-15 Mart’ta Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ın koordinatörlüğünü yapan Kaos GL, ağın 4. toplantısına 12-15 Mart tarihleri arasında Ankara’da ev sahipliği yapacak. Toplantıya Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dan LGBT örgütleri katılacak.
 
İlk ikisi, Mayıs 2011 ve Şubat 2012 yıllarında Kaos GL’nin ev sahipliğinde yapılan buluşmanın 3.’sü 23-30 Nisan 2012 tarihlerindeki 10. Zagreb Queer Festivali kapsamında Hırvatistan’da düzenlenmişti.
 
4. Bölgesel Ağ toplantısı, 12-15 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek. 4. toplantısının teması “Medya” olacak. Aynı zamanda gelecek buluşmada kapsanacak olan “Bölgede Sanal ve Fiziksel Güvenlik” temasına bir giriş de yapılacak.
 
Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dan LGBT’ler “Medya” Üzerine Konuşuyor
 
Mayıs 2011’de, Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dan 21 LGBT örgütü, bölgede hak savunuculuğu ve LGBT hakları mücadelesi başlıklarında işbirliği yapmak için Ankara’da biraraya gelmişti. İlk buluşma, homofobinin bölgedeki farklı kültürlerde nasıl benzer süreçlerle üretildiğini göstermişti. Benzer sorunlara karşı mücadele veren katılımcı LGBT örgütleri, bölgeler-arası işbirlikleri için kararlılıklarını dile getirmişti. O zamandan bu yana, koordinatör örgüt Kaos GL ve 3. toplantının evsahibi Queer Zagreb, ortak çalışmaların takip edileceği bölgesel bir LGBT ağı üzerinde çalışmaya başlamıştı.
 
Ağ şu anda karşılıklı öğrenme sürecini güden ve zaman içinde yapısını formelliştirme hedefi taşıyan bir hızda ilerliyor. Bölgesel Ağ homofobik, transfobik, milliyetçi ve cinsiyetçi politikaların baskısı altında yaşayan bölge örgütlerinin bir dayanışma şemsiyesi oluşturmasını amaçlıyor. Buna göre örgütler arasında ortak destek kanalları geliştirilecek ve örgütlerin çalışma alanları da dikkate alınarak ikili ve çoklu işbirlikleri yürütülecek.
 
Medya Üzerine Tartışmalar
 
4. Buluşmanın teması “Medya” olacak. Üye örgütler, daha güçlü bir ağ etkisi için medyadan nasıl yararlanılabileceğini ve medyanın sunduğu fırsatlar ile barındırdığı riskleri tartışacaklar. Örgütler arasında bilgi paylaşımı buluşmanın en önemli amacı olacak.
 
Kosova’dan “Kosovo 2.0 Magazine” adına Myrvete Bajrami ve Tunus’tan “Arken for Minorities” adına Khouloud medya deneyimleri üzerine yapılacak panelin iki ana konuğu olacak.
 
Lezbiyen Köşesi
 
Tüm Bölgesel Ağ buluşmalarında olduğu gibi, feminist lezbiyen varoluşu üzerine özel bir vurgu bu buluşmada da yapılacak. Diğer etkinliklere ek olarak, Kaos GL “Dijital Lezbiyen Hikâyeleri”ni ve Hırvatistanlı Queer Zagreb örgütünden Karla Horvat Crnogaj ise “Butch Please” adlı çalışmalarını sunacak.
 
Bölgesel Futbol Maçı ve “Ayrımcılıklara Karşı Spor” Paneli
 
15 Mart’ta, cinsel yöneliminden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemlikten atılan Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışmak için, 17 ülkeden katılımcıların olduğu bir Bölgesel Futbol Maçı düzenlenecek.
 
“Ayrımcılıklara Karşı Spor” paneli kapsamındaysa, sporda ırkçılık başta olmak üzere farklı ayrımcılık alanlarıyla mücadele eden FARE’in Yönetim Kurulu Başkanı Piara Powar ve qSPORT’tan Zeljko Blace sporda, özellikle de futbolda, ayrımcılık karşıtı mücadele üzerine konuşacaklar.
 
Tunus’tan Ankara’ya Fotoğraf Sergisi
 
4. Buluşma aynı zamanda Tunus’tan gelen bir sergiye de ev sahipliği yapacak. Tunuslu LGBT'ler beraberinde, dünyada ilk kez gösterilmek üzere, LGBT temalı bir fotoğraf sergisi de getirecekler. 
 
Bölgesel Ağ Buluşması alt bölgesel toplantılarla devam edecek. Gelecek buluşmanın ana teması “Bölgede Sanal ve Fiziksel Güvenlik” olacak.
 
Katılım listesinin son haline, her toplantı çağrısına niyet mektubu ile dönen örgütlerin de değerlendirildiği bir süreç sonucunda varılacak. Katılım önceliği hali hazırdaki üyelere verilecek; toplantı bütçesinin durumuna göre, ilgi gösteren örgütlere kontenjan açılacak. Bölgesel Ağ ile iletişim ya da ağa katılım için aşağıdaki adrese e-mail atılmalıdır: 
 
Nevin Öztop - nevin@kaosgl.org - Kaos GL  

Etiketler: yaşam
İstihdam