13/05/2014 | Yazar: Berna Köse

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Cumartesi günü gerçekleştirilen Onur Yürüyüşüne 1500 civarında kişi katıldı.

4. ODTÜ Pride: Şimdiye Kadarki En Kalabalık Kampüs Yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Cumartesi günü gerçekleştirilen Onur Yürüyüşüne 1500 civarında kişi katıldı. ODTÜ LGBTİ Dayanışmasının çağrısıyla bu sene dördüncüsü düzenlenen yürüyüş, bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kalabalık kampüs yürüyüşü oldu.
 
Kaos GL’nin Çarşı’da stand açışıyla başlayan toplanma, pankart yapma, bez afiş boyama, afişleme, duyuru asma çalışmaları çok ilgi çekti. Trompet ile ritim çalışmaları yaptık, yeni sloganlar ürettik, parmak boyalarla afiş boyadık ve böylece etraftaki dikkatleri üzerimize çekme sürecimiz başladı.
 
Saat 6’ya doğru Kültür ve Kongre Merkezi önüne geçerek ciddi bir kalabalık oluşturduk. “DÜNYA DÖNÜYOR SEN NE DERSEN DE” ve “DÜNYANIN BÜTÜN OROSPULARI BİRLEŞİN” pankartlarını sırayla en öne yerleştirdikten sonra uzun gökkuşağı bayrağı ile kortejin kalanını da peşimize taktık ve kalabalığı yararak rektörlüğe doğru yürüyüşe geçtik.
 
Rektörlük önüne geldiğimizde kortejdeki arkadaşlarımıza ODTÜ LGBTİ Dayanışmasının yaşamış olduğu topluluk olma sürecindeki fobik tutumlardan ve retlerden bahsederek rektörlüğü kınadık. “Rektörlük yıkılsın, koli evi yapılsın!”, “Homofobik rektör, yıkacağız elbet!” gibi sloganlar atarak rektörlüğü ve kültür işlerini protesto ettikten sonra kampüs içindeki yürüyüşümüze devam ettik.
 
Çarşı ve yurtlar bölgesinden geçerken attığımız “Dönme, yaşam, özgürlük!”, “Susma haykır, translar vardır!”, “Götümüz başımız ayrı oynuyor!”, “Bu daha başlangıç, sevişmelere devam!”, “Trans cinayetleri politiktir!”, “Homofobik, bifobik, transfobik devrim istemiyoruz!”, “Okulda, işte, mecliste; eşcinseller her yerde!”, “İbneler burada, ahlakçılar nerede?”, “Sıradaki orgazm ahlakçılara gelsin!” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” gibi sloganlar eşliğinde Devrim stadyumuna doğru yürüdük. Bu esnada ve Devrim’e girdiğimizde yürüyüşe katılmayıp bizi gören kalabalıklardan da büyük ölçüde destek alkışı aldık.
 
Devrim’e girdikten sonra sahneye çıkarak konuşan ODTÜ LGBTİ Dayanışmasından arkadaşlarımız stadyumu doldurmuş binlerce kişiye yıllardır vermekte olduğumuz mücadeleden, topluluk olma çabalarımızdan, nefret cinayetlerinden ve dayanışma ruhunun bize verdiği güçten bahsetti.
 
Yirmi sene önce bir avuç ibne ve dönmeyle başlayan mücadelemizin bugün binleri bulduğunu görmek, aslında hiç de yabana atılamayacak bir başarı hikâyesi… 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam