14/06/2011 | Yazar: KAOS GL

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, 43 ilin toplam 141 milletvekili arasında kadın yok.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, 43 ilin toplam 141 milletvekili arasında kadın yok. Mecliste 116 milletvekili ile temsil edilen 26 ilden yalnızca birer kadın milletvekili çıktı.
 
Kadınların temsil edilmediği iller
Bayburt'un Meclis'e gönderdiği tek milletvekili, erkek.
Meclis'e ikişer milletvekili gönderen Ardahan, Artvin, Bartın, Bilecik, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kilis, Sinop, Tunceli, Yalova'dan da kadın vekil çıkmadı.
Amasya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Düzce, Edirne, Hakkari, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Nevşehir, Niğde ve Rize'nin üçer milletvekili arasında da kadın yok.
Çanakkale, Çorum, Giresun, Isparta, Muş, Osmaniye ve Yozgat, Meclis'e dörder vekil gönderdi, tamamı erkek.
Adıyaman, Afyonkarahisar, Kütahya ve Zonguldak'ın çıkarttığı beşer vekilin hepsi erkek.
Ordu ve Muğla, Meclis'te altışar milletvekili ile temsil edilecek. Vekillerin tamamı erkek.
Hatay'dan çıkan on milletvekili arasında da kadın yok.
 
26 ilden birer kadın vekil
Meclis'e Adana ve Antalya 14, Şanlıurfa 12, Kocaeli ve Mersin 11, Manisa 10, Samsun ve Kayseri dokuz, Kahramanmaraş sekiz, Aydın, Sakarya ve Denizli yedi, Erzurum, Trabzon ve Malatya altı, Sivas, Tokat ve Elazığ beş, Ağrı, Şırnak ve Batman dört, Aksaray, Siirt, Uşak ve Kars üç, Iğdır iki milletvekili gönderiyor. Ancak bu vekillerin yalnızca birer tanesi kadın.
 
Yedi ilden ikişer kadın vekil
Konya'nın 14, Gaziantep'in 12, Mardin, Balıkesir ve Van'ın sekiz, Eskişehir ve Tekirdağ'ın altı milletvekili arasındaki 62 milletvekilin 60'sı erkek, ikisi kadın.
 
Bursa'dan üç, Diyarbakır'dan dört kadın vekil
Bursa'nın 18 milletvekili 15 erkek, üç kadın, Diyarbakır'ın 11 milletvekilinin yedisi erkek, dördü kadın.
 
Ankara, İstanbul, İzmir'de durum
Ankara birinci bölgeden 16 vekilin 11 erkek, beşi kadın; ikinci bölgeden seçilen 15 milletvekilnin 10'u erkek, beşi kadın. ikinci bölgeden seçilenlerinki ise 2.
İstanbul birinci bölgeden seçilen 30 vekilin altısı kadın, 24'ü kadın, üçüncü bölgeden seçilen 28 vekilin altısı kadın, 22'si kadın, ikinci bölgeden seçilen 27 vekilin ise 20'si erkek, yedisi kadın.
İzmir birinci ve ikinci bölgelerden de 13'er milletvekili seçildi. Birinci bölgeden seçilen 22 vekilin 19'u erkek, üçü, ikinci bölgeden seçilenlerinki ise iki.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam